Деца майсторят сурвачки за блъснато от пиян шофьор момиче

Деца майсторят сурвачки за блъснато от пиян шофьор момиче Малчугани от Обединения детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана започнаха преди Коледа благотворителна акция в помощ на блъсната от автомобил ученичка.
Момчетата и момичетата от съставите на комплекса изработват за празниците сурвачки и картички, които ще продадат, а средствата ще дарят на 18 годишната Елина Георгиева, която още се лекува от травмите, причинени й от автоджигит.
Момичето и приятелят й бяха пометени през февруари тази година от пиян шофьор с „Ауди”. Елина бе настанена в болница с тежки фрактури на таза и крака, а приятелят й бе със счупен глезен и скъсани коленни връзки. Абитуриентката претърпя няколко сложни операции, за една от които областната болница получи дарение специален уред, разработен от наш учен-ортопед.
Въпреки постоянните лекарски манипулации и трудното си все още придвижване Елина завърши дистанционно 12 клас и й остава да вземе само матурите.
Коледните творби на децата ще се продават на минимални цени от 3 лева за сурвачка и 1 лев за картичка на Общинския пазар в Монтана.
„Заедно с децата искаме за пореден път да покажем силата на добротата и взаимопомощта, да съхраним българските традиции и семейни ценности. И най-вече – да зарадваме и помогнем преди Коледа на Елина и близките й!”, заяви директорката на Обединения комплекс Миглена Георгиева.
27.11.2016, 15:55 часа
1115 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha