​Бивш селски кмет осъди МВР

​Бивш селски кмет осъди МВР Бившият кмет на село Брестовица Георги Варадинов осъди МВР за нанесена му обида от полицай. Униформеният си позволил да му нарежда писмено да не възпрепятства дейността му, въпреки че данни за подобно негово намерение нямало. Така вътрешното ведомство ще брои на Варадинов 750 лв. обезщетение за преживяното унижение. 
Някогашният кмет имал 5 незаконни постройки в имота си в селото и от ДНСК издали заповед за тяхното премахване. Събарянето било насрочено за края на октомври м. г., като за целта било осигурено полицейско присъствие. Бутането започнало без съпротива от страна на Варадинов, но на третия ден един от полицаите решил да напише разпореждане бившият кмет да не възпрепятства дейността на органите на реда. Направил това на капака на колата му, което привлякло вниманието на много хора и случаят се разчул из селото, съобщава "Марица". 
Варадинов атакувал издаването на въпросното разпореждане и през април т. г. Пловдивският административен съд го отменил, защото в него липсват каквито и да било мотиви. След това на базата на обявеното за незаконно действие на полицая бившият кмет завел дело срещу МВР по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Искът му е за 1500 лв., но магистратите постановяват МВР да му плати само половината, защото преживеният стрес е факт, но не е налице сериозно влошаване на здравето му. 
Областната дирекция на МВР - Пловдив, може да обжалва пред ВАС.
28.11.2016, 11:36 часа
1851 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha