Банчев: Катастрофите на кръговото на обхода на Враца продължават, защо не се взимат мерки

Банчев: Катастрофите на кръговото на обхода на Враца продължават, защо не се взимат мерки На вчерашното заседание на общинския съвет във Враца Борислав Банчев отново повдигна темата с опасното кръгово кръстовище на обходния път на града. По думите му катастрофите там нямат край, а мерки така и не се предприемат.
Съветникът припомни, че от юни 2014 година, когато бе открит обхода, веднага е влязъл в черната статистика на МВР за участъци с висока концентрация на ПТП-та. Така на практика новият модерен път, реализиран с европейски средства, се превърнал в магнит за пътни инциденти. Вече 2 години този обходен път е повод за голям брой черни хроники във врачанските и националните медии. Всяка седмица там стават катастрофи с пострадали.
Банчев припомни, че през февруари 2015 година министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова беше на посещение във Враца. Тогава тя заяви, че пътят е опасен и в участъка трябва да се изгради осветление, да се поставят повече пътни знаци, пътят да бъде тънко фрезован и да се направи проверка на виражите.
„Тъй като този участък е на 300 метра от Враца, независимо, че е част от републиканската пътна мрежа, считам, че ние имаме морален дълг към преминаващите по обходния път. Какви мерки ще предприемете по отношение на проблема? Предвидили ли сте разговори с АПИ и има ли изготвена експертиза от компетентни лица с конкретно предложение за обезопасяване на пътя?“, попита Банчев кмета Калин Каменов.
Припомняме, че околовръстният път на Враца е на челно място в класацията за най-рискови трасета у нас. От пуска си до момента там са станали над 100 катастрофи, голяма част които са със сериозни материални щети. Само от началото на годината по данни на КАТ-Враца по-сериозните ПТП-та на кръговото са 8, като в статистиката не фигурират голяма част от катастрофите, при които автомобилите са невлезли в банкета или в тревните площи в кръга. Според данните, по-голямата част от катастрофиралите водачи са от общината или ТИР-аджии, които навлизат с висока скорост в кръстовището.
Предложенията за разширяване на подходите или за реорганизация на кръстовището на две нива все още се отклоняват от регионалното министерство, защото са прекалено скъпи. Преди месеци табелите бяха изтеглени на по-голямо отстояние от кръга и се поставиха допълнителни знаци за опасен участък. Преди дни е поставена и шумяща маркировка, която също да спомогне на водачите при шофирането.
30.11.2016, 08:20 часа
4345 2
Коментари

ха-ха

28.05.2017, 18:30 часа
Този не го ли е срам, че докато беше в областната администрация, защо не освети кръстовището, нали-щеше сам да го спонсорира и тем подобни глупости ръсеше пред обществеността, сега продължава със същите празни приказки, само за да се сети евентуално някой за него ! Смешнииииик си ей, измисли нещо умно, а не да ръсиш поредните штуротии.

М.М.

28.05.2017, 18:30 часа
Този взима думата и говори с единствената цел да му се чуе името, да го цитират медиите, както се и случва. Всеки умен човек си прави извода- през това кръстовище за близо 3 години има 100 катастрофи, а трафика е..не знам, но предполагам стотици хиляди преминали автомобили. От тях само 100 катастрофирали- половината заспали, другите самонадеяни, пияни и празноглави. Bulnews, защо не пишете за вчерашната, поредна АНТИБЪЛГАРСКА позиция на този човек по повод декларацията за бежанците. И този ли ви плаща за да славите името му:(
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha