Издигнаха паметник на един от първите кметове на Монтана

Издигнаха паметник на един от първите кметове на Монтана Издигнаха мраморен постамент с барелефа на един от първите кметове на Монтана – Игнат Попов. На 1 декември тази година община Монтана отбелязва 125-тата годишнина от обявяването на градски статут след Освобождението. Като част от програмата за празника е официалното откриване на паметника на кмета Игнат Попов. То ще се проведе в 16 часа до сградата на общината.
Игнат Попов е избран за кмет на Монтана през 1890 година. По време на мандата си поема инициативата населеното място да бъде превърнато в град. След решение на Народното събрание и издаден княжески указ на 2 декември 1891 година, Голямо-Кутловска селска община е преименувана в градска с названието Фердинанд. 
Попов е бил с прекъсвания пет мандата кмет на Монтана. За пръв път е избран, когато е бил на 28 години.  Последният си мандат приключва на 67 години /1926 – 1929/
29.11.2016, 16:57 часа
4933 4
Коментари

простащината продължава

28.05.2017, 18:30 часа
Един идиот продължава да кълне.... Едно нищожество пишещо с главни букви, обстоятелство сочещо за тежка комплексарщина и липса на езикова и правописна култура. Един пълен идиот, който си позволява да кълне наред, дори и невинни деца. Това води единствено до съжаление на този простак и до омерзение. Господи, прости му! Идиота никога не носи вина!

ВРАЦА

28.05.2017, 18:30 часа
по темата- прекрасна инициатива , явно човека с делата си е заслужил това уважение. СЕГА - ПОЛУИДИОТ Е ДЕТЕТО ТИ , ГРАДА НИКОГА НЕ Е БИЛ В ПО ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ ДОРИ И ПРИ ШАХОВ. МЕСТЕН СЪМ И СЪМ ПАТРИОТ ЗАЩОТО ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ОТ ДЖОБА СИ И ТО ДОСТА И ВЪЗ ОСНОВА НА ТОВА ЧЕ В ОБЩИНСКАТА И ДЪРЖАВНА ХАЗНА ОТ МОЯ ДЖОБ ВЛИЗАТ ДОСТАТЪЧНИ СРЕДСТВА ИМАМ ПРАВОТО ДА НЕГОДУВАМ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА /ПО ТОЧНО НЕ СЕ СЛУЧВА / В ТОЗИ ГРАД . ЯВНО ТИ СИ НА ХРАНИЛКА И ПАПКАШ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ СЛЕД КАТО ТОВА В КОЕТО СЕ ПРЕВЪРНА ТОЗИ ГРАД ТИ ХАРЕСВА .УТРЕ ЦУНКАЙ НА КОКОРЧО ПЪПЧИВИЯ ЗАДНИК КАТО ИДЕШ НА РАБОТА А ДЕТЕТО ТИ ПОЛУИДИОТЧЕ ЩЕ ГВАРА В КАЛТА , ЩЕ ДИША ПРАХТА И ЩЕ ЧУПИ КРАЧЕТА ПО ТРОТОАРИТЕ НО РОДИТЕЛИТЕ МУ ЩЕ СА ЩАСТЛОИВИ ЧЕ ЕДИН НЕ ПОЛУИДИОТ А ПЪЛЕН ИДИОТ Е КМЕТ НА ТОЗИ ГРРАД. ЗНАЧИ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДЕТЕНЦЕТО ВИ ДА СТАНЕ КМЕТ

врачанска простащина

28.05.2017, 18:30 часа
Вместо да напише нещо по темата, един полуидиот отдолу сипе клетви!Сякаш града не беше разкопан 4 г. по времето на Колето Иванов! Да, ама тогава този местен патриотар работеше в общината и папкаше пари от програмите!

враца

28.05.2017, 18:30 часа
а на врачанския гроб да му направят . да умре дано , направи от града ни грозна гледка - тъмен , мръсен , кален , с окопи , ями /е па не падна у некоя да го заровим / . еба мамата на всичко до което се докосна . а как ни изненада снега не е истина . махай се идиот нещастен . да умре този който те назначи за кмет .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha