Зъболекарка точи НЗОК с пломби на мъртъвци

Зъболекарка точи НЗОК с пломби на мъртъвци Зъболекари точат НЗОК чрез фиктивни пломби на починали пациенти. Първите трима с прекратени договори към Касата са от общините Горна Оряховица, Павликени и Полски Тръмбеш, съобщава БТВ.
Фиктивно лечение на починали пациенти, неизвършена или дублирана дейност - това са част от нарушенията заради които зъболекарите ще понесат отговорност. Сред злоупотребилите с Касата е и д-р Верка Младенова. Практиката й е регистрирана в село Масларево. Пенсионерката обслужва пет села в общините Полски Тръмбеш и Свищов.
"Циганите се молят, бедни били, нямали пари. И аз помагам. Но после пак излиза на бял свят", споделя Младенова пред БТВ. Това не е първото провинение на зъболекарката. Досега е плащала само глоби. "Много са. За умрял плащам 500 лева. Случвало се е два пъти. На следващата година като пускам амбулаторен лист на същото лице. Всички глоби на година съм стигала и до 2000 лева". От 1 април Касата може да прекрати договора на стоматолога за подобно нарушение.
30.11.2016, 08:27 часа
1514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha