Бурен скандал между Патриотите: Симеонов не дава на Каракачанов да е премиер

Бурен скандал между Патриотите: Симеонов не дава на Каракачанов да е премиер Бурен скандал е избухнал тази сутрин между съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, научи Епицентър.бг. Причината за спора на висок глас между двамата политици, които се канят да правят правителство в рамките на този парламент, е кой да бъде премиер. Лидерът на НФСБ Симеонов е порязал мераците на председателя на ВМРО да бъде министър-председател, твърдят още източниците ни.
Преди няколко дни, Красимир Каракачанов изрази готовност да стане премиер, ако Патриотичният фронт успее да състави кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание. По думите му преди това предстоят редица консултации с партиите в Народното събрание, като такива няма да се проведат единствено с ДПС и ДОСТ. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще подкрепи правителство с мандат на Патриотичния фронт. Но отсече, че няма да е той министър-председателят. "Аз мога да съм премиер само когато е с мандата на ГЕРБ и когато ГЕРБ е спечелил изборите", заяви Борисов. И призова тези, които са готови да си подредят кабинет, да излъчат премиер и министри.
Оказа се, че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има различни възгледи както за състава на бъдещия кабинет, така и за неговата политическа ориентация. Симеонов смята, че в състава му трябва да влязат и „успешните“ министри от второто правителство на ГЕРБ като Петър Москов, Владислав Горанов, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, Теменужка Петкова. Лидерът на НФСБ ги определя като „успешни, ерудирани и професионалисти“.
Красимир Каракачанов обаче застъпвал тезата, че в Министерски съвет трябва да влязат нови хора, за да се покаже промяна и да се сложи край на слуховете, че правят кабинет „Борисов 3“. Той смятал, че всички настоящи министри на Бойко Борисов са провалени и само ще носят негативи на Патриотичния фронт.
30.11.2016, 13:24 часа
779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha