Врачанските лекари скочиха срещу министерството и здравната каса

Врачанските лекари скочиха срещу министерството и здравната каса Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Враца изрази подкрепата си към софийските медици и се противопостави на наложените нови правила в здравната система, научи BulNews.bg.
Врачанските лекари са изпратили декларация до столичните си колеги и районните колегии от страната с подкрепата си към исканията за премахване на пръстовия идентификатор, за редовно и пълно изплащане на трудовите възнаграждения и да не се използва вече терминът "Служебен рамков договор", който според тях бил абсурден.
Предлагаме ви да видите какво точно са написали в декларацията си врачанските лекари:

УС на РК на БЛС - Враца подкрепя изцяло декларацията на Столичната Лекарска Колегия. Исканията в нея са напълно закономерни, и предвид настъпилия срив в системата на здравеопазване изискват бърза намеса, професионална и политическа воля за ПРОМЯНА.
В интерес на пациентите и лекарите настояваме за възстановяване на разговорите между Министерството на здравеопазването и Лекарския съюз и възприемането на позициите в гилдията чрез разумен диалог в полза на общественото здраве. Крайно време е да бъде чут българския лекар и възстановена позицията на БЛС като достоен договорен партньор на МЗ и НЗОК.
Терминът "СЛУЖЕБЕН Рамков Договор" е абсурден, защото служебното налагане, изключва договорността в случая. РК на БЛС - Враца се обявява категорично против администрирането и налагането на дейности, за които е получен отказ от страна на съсловието. Какъвто е случая от последния събор на БЛС, който се обяви категорично и единодушно против пръстовия автентификатор.
Медийните манипулации /в полза на властимащите/ си позволиха грубо отношение към труда и достойнството на българския лекар, наричайки ни "търговци на здраве", многократно уличавайки ни в корупция, без доказателства за това. А дали има професионална гилдия в България, която да работи на половин заплата или без заплата, "проявявайки разбиране" към финансовия дефицит в системата и надявайки се, че това е временно? Настояваме да бъде изплатено от страна на НЗОК и МЗ всичко изработено и отчетено от колегите ни. Настояваме заплащанията на труда ни да са своевременни, без отлагане по каквито и да било причини.
По отношение "удовлетвореността на пациентите", предвид липсата на медицинска компетенция у тях, мнението им може да има пожелателен или благодарствен характер, а не анализиращ нивото и качеството на медицинската услуга. РК на БЛС - Враца настоява за отмяна на тази популистка наредба.

УС на РК на БЛС - Враца
01.12.2016, 14:34 часа
3082 9
Коментари

наглеци в действие

28.05.2017, 18:30 часа
Бялата мафия е сериозно разтревожена- има опасност да им секнат кражбите! Пръстовите отпечатъци са една от мерките срещу източване на здравната каса! А тоя отдолу Марко ван Бастен може само да плаши гаргите и баба си с глупостите, които е написал!

Ха!

28.05.2017, 18:30 часа
Лекарите:"...По отношение "удовлетвореността на пациентите", предвид липсата на медицинска компетенция у тях мнението им може да има пожелателен или благодарствен характер ..." Липсата на медицинската компетентност e крещящ факт в средите на лекарите. И не са нужни никакви (де юре) доказателства.

Марица

28.05.2017, 18:30 часа
В декларацията приплакват, че ги уличават в търгашество и корупция ама нямало доказателства. Че как ще има доказателства, като сте наравно по софрите с друга една гилдия самонарекла се правораздаване. . Не се наядохте, не се напихте бееее:( ПФУ Болници има- лечение няма! Църква има- духовност няма! Съдилища има- справедливост няма! България я има, ама ....я няма! Оглозгахте я, превърнахте я в мумия!

Деее

28.05.2017, 18:30 часа
Да подкрепим търгашите на човешки живот ли? Няма начин. Я прочетете какво иска тази най - долна прослойка на обществото ни! Искат да лапат, а пациентите да си траят! Никъде нищо не видях като искане за по - добър ,контрол, отчетност, за по - добра база, техника!

Marko VanBasten

28.05.2017, 18:30 часа
Подкрепете врачанските лекари, а не ги укорявайте! Това е добре за цялото общество.

Marko VanBasten

28.05.2017, 18:30 часа
С няколко изречения, много синтезирано, пак ще опиша какви ще бъдат ефектите от въвеждането на пръстовите отпечатъци на Москов в здравеопазването за тези, които още не вдяват накъде са ги затикали като тълпа: Досега концепцията беше всеки българин да получи електронна здравна карта и когато отиде на лекар в нея да се вписва цялата здравна информация, която си остава негов личен архив. Ако се положи само пръст/пръсти в някаква машинка (скенер) всичката информация от прегледите и лечението отлита след това в НЗОК, а пациента си остава със същия гол пръст и без личен здравен архив. Така ще ни направят досиета, които после ще се свържат с базите данни на МВР, НАП, ТР, ГРАО - ще могат и да гласуват вместо нас, защото ще разполагат не само с пръстовите отпечатъци, но и с дигиталните им кодове. Затова направиха гласуването задължително (предстои да стане и електронно), за да не се знае точния размер на измамата. А разходи не се спестяват - напротив, става по-лесно да се източва Касата защото биометричния контролер към пръстовия скенер пази в паметта си до 500 000 цифрови кода на последните регистрирани пациенти, което значи, че на измамниците (където ги има) и самите пациенти вече няма да им трябват. Ще ги отчитат като прегледани по компютърен път, а кражбите ще станат още по-лесни – дигитални т.е. пръстовите отпечатъци не са средство за пресичане на измамите, а начин да бъдат направени трудно уловими, технологични и мащабни. В същото време всеки българин ще стане лично проследим, прозрачен в най-интимните си сфери и напълно контролируем.

stawri

28.05.2017, 18:30 часа
Е мн ясно че ще скачат като ще им секнат далаверите. Те само знаят да искат помиярите мръсни а когато идеш при тях се държат с теб все едно си им длъжен с нещо и се отнасят с теб като с роб. Никакви пари за тая долна паплач!!!!

111

28.05.2017, 18:30 часа
Предвид последните разкрития за престъпни злоупотреби със здравето на хората, за грубо отоношение, за грубо източване на Здравна каса, за безхаберие, мързел и неграмотност! Та, какво искат тия!

ЗД

28.05.2017, 18:30 часа
ПРОТИВ пръстовите отпечатъци съм, но след като и лекарите са против?! значи някаква далавера е нарушена тук, няма келепир, затова протестират. Чета и чувам да се говори, че с пръстовите отпечатъци е невъзможно един и същ лекар да прави в един и същ час, в един и същи ден, операция във Враца и в Шумен! Здравната каса дори и милиарди да има, лекарите пак ще я източат с измислени лечения, понякога и отдавна починали хора лекуват, както показват често пъти по медиите. "Белите престилки" са арогантни и нагли!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha