Наградиха спортисти ветерани във Враца

Наградиха спортисти ветерани във Враца Сдружението на спортните клубове във Враца "Ботев" награди в навечерието на коледно-новогодишните празници дузина бивши спортисти. Награди имаше за хора, навършили кръгли годишнини, а тържеството се състоя в местно заведение в петък вечерта. То беше уважено от двама врачански депутати - Красимир Богданов и Явор Хайтов, от кмета Калин Каменов и от експерта на спортното министерство Росица Стаменова.
Плакети и материални награди имаше за 75-годишнината на легендарния футболист Георги Каменов и на доайена на туристическото движение Георги Петков. Валентин Малджански, който стана на 65 години, също беше уважен. Подаръци и признание имаше за 60-годишните Стоян Томов, Тодор Антов, Димитър Гъндев, Николай Ценов, за Емил Маринов, който навърши 55 години, както и за юбилейните тържества /50 години/ на Мариана Ангелова, Красимир Иванов и Георги Кръстев.
Председателят на Спортно дружество "Ботев" Георги Асенов каза:
"Това е най-малкото, което можем да направим за тези хора, които са дали частица от личния си живот, от здравето си дори, за да издигнат нивото на спорта в община Враца на това ниво, което ние претендираме да имаме. Аз винаги съм бил оптимист, но в последно време наблюдавам тенденция, която не ми харесва - нивото на спорта във Враца спада осезателно."
Враца е единственият град в България, който всяка година почита бившите си спортисти. Това тържество обаче нямаше да е факт без усилията на м.с. и засл. треньор по борба Илия Здравков, който е главният организатор на събитието.
03.12.2016, 13:09 часа
2342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha