Ето как недоизразените емоции могат да се превърнат в болест

Ето как недоизразените емоции могат да се превърнат в болест В основата на всеки симптом – телесен или психичен, стои някаква недоизразена емоция, поведение, което не е било автентично и спонтанно. В опита си да го гълтаме и контролираме  само го пренасочваме и то се превръща в болест. Това каза в предаването „Тази неделя” по bTV психологът Мадлен Алгафари.Така например глътнатият гняв може да се превърне в язва или дори туморни клетки, отбеляза тя.
Огромна част от заболяванията днес са на автоагресивна почва, тоест има обърната навътре към нас самите агресия, посочи психологът.
Тя даде за пример проблеми с кожата, косата и ноктите; невродермити; висока киселинност, която заради задържана агресия може да доведе до язва; камъни в бъбреците или жлъчката; туморни клетки, автоимунни заболявания, проблеми със зъбите, високо кръвно налягане, стомашно-чревни или ендокринни проблеми.
„Когато човек гълта, търпи и задържа хронично недоволството си, по веригата на биохимичните и биофизичните процеси в тялото започват да се натрупват промени, които в един момент се превръщат в симптом, после в синдром, а накрая и в окончателна диагноза”, подчерта Мадлен Алгафари.
04.12.2016, 12:51 часа
1319 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha