​Вижте шокиращата история на майка и син от Врачанско /снимки/

​Вижте шокиращата история на майка и син от Врачанско /снимки/ Майка и син от Врачанско мизерстват на улицата без ток, вода, храна и без никакви нормални човешки условия, научи BulNews.bg. Жители на врачанското село Три кладенци са се смилили над тях и им помогнали, за да не умрат от глад и студ.
История на майката Антоанета и синът Петромир Йорданови е повече от шокираща, но сред местните, тя има разлчен прочит. За част от хората в Три кладенци те са бедстващи, а за други са кръвопийци, намерили лесния начин да живеят на гърба на милосърдните си съселяни.
Бедното семейство в момента временно обитава къщата на мъж от селото, който е станал съпричастен към съдбата им. При него са от около 5 месеца, като преди това са обикаляли селата във Врачанско и са просили милостиня. Установяват се в Три кладенци, защото другият син на жената - 30-годишният Цецко, е настанен в Дома за хора с увреждания в селото. През последните месеци те обикалят къщите в населеното място и просят, за да преживяват.
Преди три месеца с тежкото им положение се запознава и Даниел Димитров, който се прибира в родното си село от гурбет в Италия. Мъжът решава да им помогне с каквото може, купува им храна и им дава топли дрехи.
Димитров ги вижда като отритнати от обществото, оставени на произвола на съдбата, обикалящи всеки ден по къщите да просят за насъщния. Това кара мъжа да предприеме мерки и да търси подкрепа от приятели и познати майката и синът й да бъдат настанени някъде поне през зимните месеци. За помощ се обърнал и към кмета на селото Светлан Симеонов, който заявил, че на тях няма как да им се помогне.
Селският първенец разказа, че неколкократно е давал пари на семейството за храна, а те са ги харчили за цигари. Помагал им е да си извадят лични карти, за да могат да бъдат настанени от социалните служби в някой от домовете, но те залагали документите си още на втория ден. Това накарало кмета да се поинтересува повече за историята на бездомниците.
Пред репортер на медията той разказа, че жената е имала дъщеря, която е проституирала и в момента е в лудницата. Имала и още едно дете, което е починало, а 30-годишният й син Цецко е настанен в дома в селото, защото преди около 20 години го била хвърлила от 5-тия етаж и така му счупила краката. За действията си жената лежала в затвора. Другият й син, който е с нея, пък имал епилепсия.
„Усилията ми да им помогна се оказаха напразни, защото явно те така искат да живеят. Обикалят къщите и просят, не искат да работят, не искат да живеят нормално. На такива хора няма как да се помогне“, заяви Симеонов.
Въпреки че кметът разказал за историята на жената и синът й, Димитров не се отказал от намерението да им помогне. За него положението, в което се намира семейството, е недопустимо и не трябва да се гледа какви грешки са правили в миналото си.
„Бедност има навсякъде по света, но тук положението е безумно. Години наред работих в Италия и мога да кажа, че такова чудо там не може да се види. Хората без подслон и храна се приютяват в църкви, социални помещения, дават им се условия за живот, храна, топлина. Всички сме хора и трябва да си помагаме. Именно заради това аз искам да им помогна да имат подслон над главите си и да не гладуват“, разказа състрадателният Димитров. 
Очевидно е, че с проблема трябва да се заемат отговорните институции, а не кметът и съселяните. С годините семейството е станало асоциално и е изгубило навиците на нормалното битие – не са се къпали и преобличали от 3 месеца. Явно е, че семейството се нуждае от професионална помощ, за да водят нормален живот.  
06.12.2016, 08:23 часа
11204 3
Коментари

pop

28.05.2017, 18:30 часа
vsi4ko kakvo e pi6e 4e kazal kmeta pros e laja toi e 4ul ne6to n0 tova elaja toi s tova se zanimava s laji i intrigi drugo ne stava ot nego

не

28.05.2017, 18:30 часа
значи тия по цел ден лежат и трябва да им се помага.А на хората които се мъчат по всякакъв начин да пробият и им трябва съвсем малко помощ защо не им се помага ?

lila

28.05.2017, 18:30 часа
АЗ СЪЖАЛИХ ТАКИВА ОТ СЕЛО ТРИ КЛАДЕНЦИ,ЧЕ ИМАХА ДЕТЕ И НЯМАШЕ КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ. ОТ ОБАВЕЖДАНЕТО И КЪЩАТА ОСТАНА ГОЛА ПОЛЯНА.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha