Синовете на Ценко Чоков отново са обвиняеми за жесток побой

Синовете на Ценко Чоков отново са обвиняеми за жесток побой Оправданите на първа инстанция синове на кмета на Галиче Мартин и Спас Чокови и двама техни авери вече са обвиняеми по дело за нанесена средна телесна повреда. Магистратите от окръжния съд във Враца върнаха делото за ново разглеждане в районния съд в Бяла Слатина. Интересното е, че поелият преди време вината им Петър Лаковски, който бе осъден условно на година лишаване от свобода бе оневинен и ролята му при възобновения съдебен процес ще бъде само на свидетел. Присъдата срещу Лаковски бе произнесена от Белослатинския районен съд на 25 май тази година, но впоследствие държавното обвинение я обжалва пред окръжния съд във Враца.
Оказва се, че след като се запознали с материалите по делото магистратите от Враца установили пропуски и неточности при събирането на доказателства. Това е и причината процесът отново да се гледа в белослатинския районен съд.
„В разглеждания случай липсват надлежно изготвени мотиви и диспозитиви, от които да се установи по какъв начин е формирано вътрешното убеждение на районния съдия, разгледал и решил делото“, смятат магистратите от Враца.
Оправдателната присъда на Лаковски не подлежи на обжалване. За нанесения в дискотека „Екстази” по хулигански прояви бой на студента Венци Николов ще се търси персонална отговорност от Мартин и Спас Чокови и приятелите им Мирослав Комитски – Комара и Васил Чонов.
Припомняме, че в хода на разследването бе установено, че на 9 март 2014 година в дискотека „Екстази” в Бяла Слатина петимата са нанесли на Венислав Николов множество удари с ръце и крака. В резултат на побоя на Николов са причинени множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и други.
06.12.2016, 08:20 часа
12225 4
Коментари

toto

28.05.2017, 18:30 часа
Абе m, за какво да им завиждат бе? Затова , че са отпадъци ли ? Или за това , че ще гният ЗАСЛУЖЕНО в панделата.....

m

28.05.2017, 18:30 часа
Mnogo zavistlivi hora ima. Kakvo tolkova sa vi napravili ? tctc... bez nishto na boi nyama da skochat... koi znae na kolko rakii e bil toq "nevinniq" i kak se e zaqdal za da go biqt..a i ne e sigurno dali izobshto martin i spas sa uchastvali .. ama inache tva zavistta e golqmo neshto ;) stegnete se be hora...

znaesht

28.05.2017, 18:30 часа
Как е "формирано вътрешното убеждение на районния съдия" е ясно за всички от Бяла Слатина и околността.До кога ще има такива псевдо съдии да петнят системата? Само някой като Моника Маковей ще се справи със семейство Чокови, дерибействащи прекалено дълго вече. А за съд и прокуратура в Б.Слатина-само едно -оплетени свински черва.

1312

28.05.2017, 18:30 часа
Затваряй тия боклуци за години напред.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha