600 коледни елхи на пазара в Монтанско

600 коледни елхи на пазара в Монтанско 600 коледни елхи е приготвила за пазара в Монтанско Регионалната дирекция на горите в Берковица, съобщи директорът Сашо Каменов. 
Дръвчетата, предпочитани като символ на празника Рождество Христово, са от вида обикновен и сребрист смърч и ще се предлагат на цени от 8 до 12 лева. Горската дирекция в Берковица разполага с 3 700 броя пластини за маркиране и 100 броя кочани с превозни билети, които ще бъдат предоставени на горските стопанства и общините за продажба на коледни елхи. За нуждите на детските градини и училища териториалното поделение на държавното горско стопанство в Берковица ще дари 15 елхи, служителите се включват и в благотворителната кампания на Министерството на земеделието и храните. Събраните средства от продажбата на елхи ще бъдат дарени на деца от сиропиталища. Общо за страната от Изпълнителната агенция по горите ще бъдат откъснати от природата 95 000 елхи. 
Мнозина ги предпочитат заради естествената зеленина, дъха и уюта, който придават на Светлата нощ. Глобата, която се налага за незаконно отсечена елха за физически лица е от 50 до 3000 лева, а за юридически - от 100 до 5 000 лева. Това съобщи Изпълнителната агенция по горите във връзка с началото на кампанията за добив и продажба на коледни дръвчета.

06.12.2016, 10:03 часа
464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha