Започват празничните прояви в Мездра

Започват празничните прояви в Мездра Декемврийските културни и спортни събития в Мездра, посветени на Коледа и Нова година, започват утре, 7 декември, със запалване на светлините на елхата. Събитието ще бъде предшествано от концерт на местни състави и изпълнители- ВГ ”Детски свят”, училищен театър при ОУ ”Христо Ботев”, ДТС „Мездренче”, певицата Рени Росалийска и Хип-хоп формацията при НЧ ”Просвета 1925”. Началото е от 17.30 часа, а мястото традиционно - площад „България”.     
На следващия ден -четвъртък /8 декември/, от 17 часа, в читалнята на читалищната библиотека ще бъде открита фотоизложба „Православните храмове във Врачанска епархия”, придружена с лекция „Християнски мотиви в българската поезия”. 
В събота /10 декември/ от 10.30 часа в салона на ОУ ”Христо Ботев” ще стартира „Коледни звездички” - турнир по художествена гимнастика, а официалното му откриване е насрочено за 13 часа. 
Следващото събитие е на 15 декември /четвъртък/ - Коледен празник на литераторите и художниците и отбелязване на 45 години от основаването на Градската художествена галерия в Мездра. По повод годишнината в залата на музея във Враца вече е открита изложба на живопис и графика. Там са изложени 31 творби на мездренски художници, рисувани по време на 4 пленера - „Рисуваме Калето”  по проекта Free fest - Магията на Мездра и „Почит към Павлин Коцев” - проведен в село Типченица. 
 На 21 декември /сряда/ от 18.30 часа ще се проведе традиционната церемония по награждаване на най-добрите спортисти на Мездра- „Спортист на годината -2016”. 
Коледен концерт на Николина Чакърдъкова на 23 декември /петък/ от 17.30 часа ще е гвоздеят на декемврийските събития в Мездра. Концертът ще се състои от 17.30 часа в Дом на железничаря.
В неделя /25 декември/ ще се проведе също традиционният Коледен турнир по шах. Мястото на турнира ще е Общинският център за социални услуги и дейности в Мездра, а началото ще е от 10.30 часа.
На 31 декември Общинското ръководство кани гражданите в 24 часа на площад „България” за посрещане на Новата 2017 година.  

06.12.2016, 12:10 часа
390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha