ГЕРБ и РБ се събраха, но за правителство не се разбраха, молят Радев да прави служебен кабинет

ГЕРБ и РБ се събраха, но за правителство не се разбраха, молят Радев да прави служебен кабинет Позицията на ГЕРБ е, че е много рано да се водят разговори за нов кабинет при условие, че все още не е даден дори мандат на втората по големина политическа сила в парламента. това обяви Менда Стоянова по време на разговорите с реформаторите за съставяне на евентуален кабинет в рамките на този парламент.
Стоянова призова ген. Румен Радев и Илияна Йотова да направят заедно с настоящия президент Росен Плевнелиев едно служебно правителство, ако се стигне наистина до предсрочни избори.
Стоянова заяви още, че в ГЕРБ са против създаването на експертно правителство и напомни за съдбата на кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски. Тя уточни още, че Реформаторите не са редили кабинети, както Патриотите преди да са получили мандат.
„ГЕРБ и РБ работиха две години успешно“, заяви на брифинг пред журналисти Петър Москов, министър на здравеопазването в оставка, след срещата между представители на Блока и ГЕРБ.
„И двете политически сили са готови за предсрочни избори, ако всички възможности са изчерпани“, поясни той.
Москов обаче съобщи, че ако все пак третият мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент бъде връчен на Реформаторите заедно с ГЕРБ разговори ще продължат.
Найден Зеленогорски съобщи пред журналистите, че предстои заседание на ПГ на Блока, за да обсъди също ситуацията и какво може да се случи, ако третият мандат бъде даден именно на РБ. „Но все пак ние сме отговорни хора и ще направим всичко възможно да не доведем на власт БСП и ДПС“, каза Зеленогорски.
От страна на ГЕРБ Менда Стоянова заяви, че няма какво да коментира. 
06.12.2016, 14:25 часа
916 42
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha