Ти да видиш! Дамите, които се радват на хубав секс, имат отлична памет

Ти да видиш! Дамите, които се радват на хубав секс, имат отлична памет Жените, които правят повече секс, се радват на по-добра памет в сравнение с онези, които имат затруднения с половото общуване. Феноменът описаха учени от Макгийлския университет в Монреал и публикуваха в специализирания журнал „Архиви на сексуалното поведение“.
Акцентът в непредставителното проучване на канадските учени е поставен върху това как вагиналното проникване влияе на женския мозък. Проверена бе възможността сексът всъщност да помага на нежния пол да запомня по-сложни думи.
По време на проучването екипът от изследователи напипали връзка между секса и растежа на нервна тъкан в хипокампуса – дял от мозъка, отговарящ за емоциите и паметта.
За да стигнат до това откритие, те провели анкета сред малка група от дами, чиято възраст била под 30 години. 78 жени първо били запитвани за интимния им живот и честотата на сексуалните актове в ежедневието им, а на по-късен етап паметта им била подложена на забавен тест. Хетеросексуалните дами трябвало да запомнят абстрактни думи и човешки лица.
Резултатите показват, че жените, които по-често се въргаляли в леглото с любимия, се справят по-добре с това да запомнят сложни думи. Сексът обаче не им помогнал да запомнят физиономиите на участниците в изследването.
Канадските учени смятат, че редовната сексуална активност има пряка връзка с паметта и растежа на нервни тъкани в хипокампуса. Предполага се, че връзката идва от факта, че половото общуване отпуска съзнанието и премахва стреса, което улеснява запомнянето.
„Веществата, които сигнализират мозъка за случващите се неща в организма – хормони и невротрансмитери, се свързват както с процеса по запаметяване, така и със сексуалната активност“, пише психологът проф. Дженс Прюснер, участвала в изследването.
От друга страна учените не знаят как оргазмът влияе на паметта. В тази област тепърва ще се насрочва изследване.
07.12.2016, 13:27 часа
970 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha