Осъдиха гробищен администратор, ужилил стотици врачани

Осъдиха гробищен администратор, ужилил стотици врачани Условна присъда от две години и осем месеца лишаване от свобода с пет години изпитателен срок получи гробищен администратор на двата гробищни парка във Враца Веселка Генова.
Присъдата на бившата служителка на общинското предприятие „Обредни дейности”, постановена от магистрати от районния съд в града бе прочетена днес.
Процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие, което наложи редуцирането на присъдата с 1/3. В съдебна зала подсъдимата направи пълни самопризнания за извършените от нея деяния. За периода от 11 февруари 2012 година до 18 септември 2014 година, в качеството си на длъжностно лице - администратор в общинското предприятие „Обредни дейности” във Враца, Веселка Генова е присвоила сумата от 9 760 лева. Парите били от събрани и неотчетени такси за откупуване на гробни места.
Генова ще трябва да възстанови сумата с лихва от 1 294 лева на община Враца, която в случая е ощетила. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд.
Припомняме, че според обвинението Генова е извършила длъжностно престъпление с действията си, като освен, че е издавала документи с невярно съдържание. За действията й се разбира след извършен одит от общинската администрация. По време на проверката е установено, че служителката е отклонявала финансовия поток чрез плащанията за такса „гробищно място” в парковете. Друг факт е, че е издавала фактури от името на „Обредни дейности" без да има законовото право за това. 
07.12.2016, 13:44 часа
1588 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha