Изкупиха коледна украса в Монтана, изработена от деца с увреждания

Изкупиха коледна украса в Монтана, изработена от деца с увреждания Уникална коледна изложба подредиха деца с увреждания от дневния център в Монтана. Всички експонати за празника Рождество Христово бяха изкупени, каза директорката Калинка Миронова. Първи занесоха в домовете си частица от коледния дух областният управител Ивайло Петров, кметът Златко Живков и общинският съветник Иванка Делева.
Децата и младежите са изработили украшенията за елхата и трапезата изключително с природни материали. Сред изящните предмети и сувенири са рисувано стъкло, подаръчни пакети с образите на дядо Коледа и Снежанка, отлети ароматизирани свещи и глинени изделия, изпечени в специална камера, подарена от благодетеля Кирил Маринов.
Възпитателите работят индивидуално с всяко дете, така че да развиват въображението и творческото му мислене. Сред настанените в дома има и певци, танцьори и спортисти. Извън художествените занимания децата репетират програмата за тържеството, на което ще поканят родителите и гости.
07.12.2016, 13:56 часа
2032 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha