Според шефа на руска банка и петролът, и газът ще продължат да поевтиняват

Според шефа на руска банка и петролът, и газът ще продължат да поевтиняват Световните цени и на петрола, и на газа няма да се възстановят и ще продължат да спадат. Това заяви на конгреса "Иновативна практика: наука плюс бизнес" директорът на Сбербанк Герман Греф, цитиран от ТАСС.
"Конкурентното предимство на бъдещата икономиката не трябва да бъде изградено на петрола. Цената на петрола, за съжаление, ще спада", каза Греф. Той отбеляза, че за развитието на руската икономика в новите условия „не е нужно да се учим на нещо, което никога не сме правили“.
"Ние имаме конкурентно предимство. Имаме петрол и газ, трябва да се научим да ги преработваме по-нататък", добави шефът на Сбербанк. По думите му трябва да се върви именно в тази посока, тъй като трябва да се подготвим за по-ниски цени на петрола и газа.
Междувременно Дмитрий Песков, говорителят на президента Владимир Путин, съобщи пред журналисти, че на руските петролни компании няма да бъдат изплащани компенсации за понижаването на обема на добива.
07.12.2016, 15:52 часа
588 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha