4 сигурни признака, че сте сапиосексуален

4 сигурни признака, че сте сапиосексуален Терминът "сапиосексуален" идва от латинското sapio, – умен и разсъдлив. Това е човек, който сексуално привлича и бива привлечен от умните и разсъдливите партньори. Преди да повдигнете вежди в учудване на поредния нов термин, описващ още една форма на сексуалност при хората, може би първо трябва да си зададете въпроса: Какво по-точно ме привлече у моята половинка? Ако това не е неговият интелект, със сигурност трябва да спрете да четете до тук. Ако обаче сте се влюбили в интелектуалната му визия и умна осанка, в жаждата му към книгите и философските му прозрания за живота и света, това също не означава непременно, че сте сапиосексуални. Но ако при думите на противоположния пол тялото ви започне да реагира по особен физиологичен начин, наподобяващ възбуда и желание за секс, а сърцето ви започне да тупти все по-бързо, вие определено може да се причислите към тази категория хора.

Ето 4-те категорични признака, които могат да издадат, че вие сте сапиосексуален:

Колкото повече разговаряте с него, толкова повече се влюбвате
Колкото повече се потапяте в разговора с такъв мъж/жена или колкото повече го опознавате, толкова по-учестено започва да бие сърцето ви. Той може да не е особено привлекателен или харизматичен, но опознавайки го, вие все повече започвате да се влюбвате в него, да откривате все повече очарователни черти от характера и външността му.

Разговорите с него ви носят по-голяма наслада от самия секс
Ако почувствате възбуда и желание за секс само от разговора си с него, това определено е признак, че сте сапиосексуален. Сексът сам по себе си дори може да не ви носи толкова голяма радост и наслада, колкото разговорите с този човек.

Вие сте много по-впечатлена от това, което той знае, отколкото от това, което има
Не ви интересува нито неговата банкова сметка, нито пък материалните му блага и имоти. За вас е важно какво той носи в душата и ума си. И ако разберете, че богатството на мъжа срещу вас е скрито в неговите познания, житейска мъдрост и добродетели, нищо друго не ви е необходимо, за да се влюбите в него.

Влюбвате се в неговите познания под всякаква форма
Не е необходимо той да е с високо IQ, за да ви се замае главата до несвяст. Той може да ви развълнува и плени само с една красива и умно изречена фраза или дори с един само мъдър съвет за живота.
09.12.2016, 09:40 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha