Деца от Враца ще засадят 100 дръвчета

Деца от Враца ще засадят 100 дръвчета Възпитаници на Средно училище "Отец Паисий" във Враца се включиха в благородна кампания - през следващите топли дни от декември (от петък до неделя) те ще засадят 100 фиданки на три различни места.
"Включихме се в инициативата „Хиляди дървета за децата на България“. Играта беше на сайта gorata.bg. Публикувахме снимка, за която можеше да се гласува. След края на играта 200 участника спечелиха по 100 дръвчета, а ние се оказахме сред печелившите", каза ръководител на туристическия клуб към школото Мариела Иванова.
"Дърветата пристигнаха много бързо. Изчакахме благоприятно време, за да можем да ги засадим и това време дойде – от петък до неделя метеоролозите твърдят, че ще можем да реализираме намеренията си", допълни Иванова.
Дворът на училището се оказа тясно за всички фиданки.
"Останалата част ще засадим в двора на дирекция на Природен парк "Врачански балкан", чиито служители и в момента ни помагат. Една част от дръвчетата ще засадим на Люти брод", поясни Иванова.
20 деца членуват в туристическия клуб към СУ "Отец Паисий", но организацията е отворена към всички от школото, които желаят да се присъединят по всяко време.
 
10.12.2016, 10:54 часа
944 1
Коментари

Врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
Браво на децата от Отец Паисии. Изключително благородна проява, която ще даде отзвук и ще окаже възпитателно въздействие. Това е една хубава и положителна новина с оглед на настъпващите семейни празници !!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha