Баби огласиха празника на читалище „Кутловица“ в Монтана

Баби огласиха празника на читалище „Кутловица“ в Монтана Гласовити баби огласиха празника на сравнително новото читалище „Кутловица“ в Монтана. Самородните таланти от певческа група „Седянка“ поднесоха на публиката „ Прочуло се мало момче“, „Марийка дума Ивану“ и „Оро се вие“ в съпровод на гъдуларя Асен Асенов. Поводът бе 5 -годишнината на новото културно средище. Поздравиха ги танцьори , а за рождения ден имаше и торта.
Сградата бе занемарена, но ремонтирана от общината с 35000 лева. Жителите на квартала също помогнаха кой с каквото може. Читалището вече получава субсидия от министерството на кулутурата. Освен това със свое решение Общинският съвет предостави на читалище “Кутловица-2011” безсрочно и безвъзмездно част от сграда на ул. “Н. Вапцаров” № 102. Двете малки стаи и коридора на първия етаж, стълбището и библиотеката на втория етаж са необходими за развитие на културна и информационна дейност. Благодарение на енергията, която генерира младото и амбициозно настоятелство там кипи живот. Особено активна е дейността около големите национални и църковни празници.
“В читалището е пълно с деца. Малчугани играят шах, изнасят се сценки. Възхитително е, че тази сграда се превърна в истинско средище през последните години”, коментира кметът Златко Живков.В “Мала Кутловица” сега живеят около 2000 души, от които към 500 са децата.
10.12.2016, 14:59 часа
1305 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha