Турнир по карате и стрелба започна във Видин

Турнир по карате и стрелба започна във Видин Турнир по карате и стрелба се провежда днес във видинската спортна зала "Фестивална". Участват над 80 деца от различни клубове в страната, каза Вартан Папикян, председател на Спортен клуб по бойни изкуства - Видин:
"Решихме преди месец да направим един лек, приятен турнир за деца, които ще участват за първи път на състезания. Участват 80 деца от 10 клуба. За пръв път се организира турнир в комбинация на бойни видове спорт и стрелба с въздушна пушка. Ще има доста атрактивни изпълнения на джу-джицу дуо система и кумите- спаринг или двубой" 
Идеята на спортния турнир под надслов "Супер боец" е децата да израснат като личности със силен характер, каза Тони Петров - главен инструктор на МВР и международен инструктор по карате.
"Идеята е Северозапада малко да го подтикнем да работи в сферата на децата, със спорта. Погледът да бъде насочен и към младите хора, които обичат този град. Ако това мероприятие стане ежегодно, бихме се радвали, децата да израстват като бойци, като характери, личности"
Кратка лекция по стрелба представи треньорът по спортна стрелба Ирена Танова.
"Показвам им основните техники в стрелбата, надявам се децата да харесат мероприятието, да разчупим малко модела състезание и да бъдат по-мотивирани."
Децата имаха възможност да стрелят 5 пъти в стрелба от опора. 
 
10.12.2016, 15:24 часа
511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha