Да не се създават бежански центрове в общината предлагат в Мездра

Да не се създават бежански центрове в общината предлагат в Мездра Представители на ПП - ВМРО, НФСБ и АТАКА са внесли докладна записка в общински съвет Мездра, с която предлагат да бъде взето решение на територията на общината да не бъдат допуснати бежански лагери, центрове за настаняване, общежития и други организационни форми за настаняване на бежанци.
В мотивите си те изтъкват, че Европейското законодателство е създадено изцяло в полза на имигрантските вълни, без каквато и да е защита на българския или който и да е национален интерес.В докладната те предлагат да бъде приета следната декларация:
"Ние,общинските съветници в ОбС Мездра изразяваме загриженост, че община Мездра може да се окаже потърпевша от бежанската и имигрантска криза. Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против въвличането на нашата община в бежанския проблем. Ние не искаме да се превръщаме в поредните жертви на нарастващата международна и хуманитарна криза. Декларираме, че не желаем на територията на община Мездра да се създават бежански лагери, центрове за настаняване, общежития и други организационни форми за настаняване на бежанци."
Докладната записка ще бъде разгледана на следващото декемврийско заседание на Общинския съвет в Мездра.
10.12.2016, 16:48 часа
2709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha