Нисковъглехидратните диети са по-ефективни от нискомаслените

Нисковъглехидратните диети са по-ефективни от нискомаслените Нисковъглехидратните диети, като диетата на Аткинс, диетата Саут бийч и палео диетите, вероятно са по-ефикасни за намаляване на телесното тегло в сравнение с нискомаслените диети, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.
Те разкриват, че що се отнася до намаляването на телесното тегло, нисковъглехидратните диети имат малко предимство пред нискомаслените и са относително безвредни в краткосрочен план.
Медици от болницата Мейо в Аризона анализирали резултати от проучване, извършено от януари 2005 г. до април 2016 г., като фокусирали вниманието си върху евентуални странични ефекти от въпросните диети и безвредността им.
Установено било, че по време на едни и същи 6-месечни периоди подложените на нисковъглехидратна диета участници загубили с 1,2-4 кг повече от телесното си тегло в сравнение с онези, които били подложени на нискомаслена диета.
"Заключихме, че краткосрочните нисковъглехидратни диети са безвредни и могат да допринесат за намаляване на телесното тегло", заяви ръководителката на изследването д-р Хедър Фийлдс.
Не се споменава източникът на поглъщаните в рамките на нисковъглехидратната диета протеини и мазнини. Учените не открили негативен ефект върху кръвното налягане, нивото на кръвната захар и холестерола в краткосрочен план в сравнение с другите диети.
 
18.12.2016, 16:08 часа
916 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha