Предколедно: Спират камионите в петък следобед

Предколедно: Спират камионите в петък следобед В петък между 16 и 20 часа, ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварениятe пътища в страната.
Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, информира АПИ.
Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по същите направления ще бъде ограничено на 26 декември (понеделник) от 14 до 20 часа.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 23 декември (петък) от 12 до 20 часа, и на 24 декември (събота) от 8 до 14 часа ще има две ленти за излизащите от София.
Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Ечемишка" и "Витиня" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.
21.12.2016, 16:50 часа
686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha