Замириса на скандал! Ледената пързалка и коледният базар във Враца харчат ток на воля, без да имат електромери

Замириса на скандал! Ледената пързалка и коледният базар във Враца харчат ток на воля, без да имат електромери В нито една от коледните къщички, разположени на площад „Христо Ботев“ във Враца, няма поставен електромер, макар да са захранени с ток, сигнализира общинският съветник Борислав Банчев. Той се обърна към кмета Калин Каменов с въпроса кой ще плати изразходеното от търговците електричество.
„Община Враца подари на врачани едно красиво и скъпо удоволствие. Знаете, че общинските съветници от ГЕРБ гласуваха 60 000 лева капиталови разходи за тези 10 къщички. Те са големи не повече от 8 кв. метра струват на търговците по 18 лева на ден или 540 лева на месец. При разговор с тях разбрах, че нито една от тях няма електромер. Същевременно всяка е захранена с електричество за осветление.
Ако ми разрешите, ще кажа какво ми сподели един от съдържателите на чист врачански, защото вие дълго време сте били в Благовград и сигурно сте се откъснали от местния диалект. „Язе, баце, ше си седа тука, що ми дуат две духалки у краката и ми дреме колко наем ша плата, щото тока…“ Затова Ви питам: кой ще плати тези сметки за тока на тези къщички?“, каза Банчев.
Висящ остана въпросът със захранването с електричество на ледената пързалка. Отговор може да има чак в края на януари, когато ще е следващото редовно заседание на общинския съвет.
Проверка на BulNews.bg разкри, че захранването на дървените къщички, украсата и ледената пързалка идва от едно място. Опънатите дебели кабели водят до захранващите табла на електроразпределителното дружество зад паметника на Христо Ботев. В необезопасените по никакъв начин разпределителни кутии се вижда ясно как са вързани кабелите, захранващи всички атракции, като дори в едната за улеснение има и поставен контакт. Безотговорността на хората, свързали кабелите и оставили разпределителната кутия отворена, е потресаваща, защото така рискът за децата, които обикалят постоянно атракциите и площите зад паметника, е огромен. 
Припомняме, че кметът публично заяви, че общината няма никакви финансови ангажименти към коледния базар. Ако се окаже обаче, че това е лъжа и общината (врачани) плаща тока на къщичките и ледената пързалка, Каменов готов ли е да си подаде оставката?
22.12.2016, 15:43 часа
16452 17
Коментари

врачанка

28.05.2017, 18:30 часа
Точно до пързалката е таблото с електромерите. Проверих. Това го казвам заради червените слепци.

До анти Враца

28.05.2017, 18:30 часа
Питам колега питам,не обвинявам никого.Имам право на това защото плащам данъци и искам да знам къде ни отиват парите.А и никой няма да дойде навръх празниците за хубавите очи на кмета.Ясно ли ти е Аркадаш ?

Валери

28.05.2017, 18:30 часа
Циганите използват стълбите между театъра и дискотеката за тоалетна, мирише та се нетрае! Общинарите минават от там, но са пълен пас

Олеле Мале

28.05.2017, 18:30 часа
Владо Цървула - Мастиката и няколкото му пияни авери разбирачи се мъчат цяла нощ да ни убеждават, че на площада на Враца /един от най-красивите в страната/ непречи да се съберат циганите, до го опикаят, да звучи мазна чалга и турски маанета, под зоркото око на Христо Ботев! Да се очаква ли нещо друго от тези капути, на които любима песен на техния лидер е" Батальона се строява", но можете да видите в реално време площада в Благоевград. Дали там има подобен кич?

Б.Б.

28.05.2017, 18:30 часа
Смърди на Борко Банчев бензиностанцията, дето е залепена за жилищния блок, а не на кмета Коледния базар. Ма това не щете да го кажете, щото не ви отърва. Но после като стане трагедия, сто пъти по-голяма от тази в Хитрино, тогава обърнете палачинката. Иначе Б.Б.( Борко Банчев) на голям се прави, ма не вижда себе си!

протестират турците и червените гугутки

28.05.2017, 18:30 часа
Ти си си пиян другарю и без "тежко вино", другарю! Пиян си от злоба, тежка злоба, другарю!

Паметникът протестира

28.05.2017, 18:30 часа
Тежко, тежко, вино дайте... Пиян дано аз забравя. За този град - с този кмет, с този кич на площада - няма пощада!

фен

28.05.2017, 18:30 часа
то и на панаира имаше аванта (без такси) та за един ток и 2 духалки ще правим проблем

До врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
Абе Пепи, ти да не си платен трол на "Позитано"? Що не давате някой да изрази мнение различно от вашето? Ония времена минаха безвъзвратно! Кога ще се промените? Умирате и пак хапете, като змии! Брей, жилава порода!

До Тони

28.05.2017, 18:30 часа
Да, Тонка, това е най подходящото място! А че ни харесва е видно от това, че толкова много хора го посещават! Предлагаш да е в комплекс "Дъбника"? Или може би в кв. "Медковец"? Или някъде извън града- по поляните? А защо не в някой съседен град? Но смятам, че това не е проблем за теб- като не ти харесва- не ходи там! Ама все пак предложи друго място!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha