Детоксикирайте черния дроб със стафидена вода

Детоксикирайте черния дроб със стафидена вода Черният дроб е биохимичната лаборатория в организма, която отговаря за редица сложни процеси. Една от неговите функции е да елиминира токсините от тялото. Честата консумация на алкохол, застояването, неправилното хранене, приемът на лекарства и други, са заплаха за здравето на черния дроб. Ето защо той също се нуждае от детоксикация.
Прочистването му може да стане чрез регулиране начина на хранене, подобряване качеството на живот. В храните полезни за неговите функции и здраве влизат и стафидите. Сушеното грозде се препоръчва за насърчаване здравето на сърцето, намаляване нивата на лошия холестерол, понижаване на нивата на триглицеридите, за облекчаване на запека и други. Но стафидите са полезни и за черния дроб.
Те са естествен източник на витамини и минерали. Техните ползи могат значително да се повишат, ако консумираме водата, в която са били накиснати. Стафидите са един от най-добрите природни източници на антиоксиданти, богати на биофлавоноиди, които помагат на тялото ни да се защити от свободните радикали и укрепват имунната система.
Стафидената вода се препоръчва за намаляване риска от появата на сърдечни и чернодробни заболявания.
Как да прочистите черния дроб със стафидена вода?
Най-напред изберете качествени стафиди, които да не са светли, да не бъдат прекалено меки или твърди и зърната да са цели. Изберете плодове, които са кафяви или по-тъмни. Поставете измитите стафиди в чаша и я напълнете догоре с преварена вода, която е на стайна температура.
Оставете гроздето да се кисне 24 часа. На следващия ден (най-добре сутринта) изпийте водата на празен стомах и изяжте плодовете.
Следвайте този режим в продължение на поне една седмица. След това направете пауза и правете курс от по 7-10 дни всеки месец. Опитайте се да регулирате и начина си на хранене.
 
27.12.2016, 16:23 часа
1609 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha