Протестиращи направиха първа копка на тунел под Петрохан

Протестиращи направиха първа копка на тунел под Петрохан Младежи от Берковица, Монтана и други селища в Северозападна България за час днес мълчаливо протестираха край шосето Монтана-София, в местността "Малка Бързия". Те поискаха от управляващите да инвестират в прокопаването на тунел под прохода Петрохан, който да намали дължината на пътя Монтана-Берковица-София.
С развят трибагреник и народни хора, участниците в национална гражданска инициатива "Тунел под Петрохан" заявиха категоричната си подкрепа за изграждането на тунел под прохода, свързващ Северозапада с останалата част на България.
Стратегическо и крайно наложително искане – смята Ванина Стоянова, един от организаторите на подписката и протестните действия. 
"Инициативата ни не е политическа, а гражданска. Изграждането на тунел е една мярка, която би спасила трагичното положение в Северозапада – пряко – ще помогне на  туризма и икономиката, а косвено - ще реши демографския проблем. Политиците идват само по избори, хвърлят някакви пари и после ни забравят. Това се питаме – Северозападна България част от България ли е въобще, като се има предвид, че само последните години нашето правителство е изтеглило  20  млрд лева, не знам къде са, но тук не са", каза Стоянова.
Младежите направиха символична първа копка на тунела и запознаха преминаващите през пътя за София със своите искания, като не блокираха движението. Те съобщиха, че сега в много селища на Северозападна България се събират подписи в подкрепа на искането им. Идеята е след приключване на подписката да бъде организиран регионален референдум и резултатите от него да бъдат внесени в Народното събрание.

 
02.01.2017, 16:58 часа
16999 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha