БСП – Видин отвори четири пункта за събиране на подписи за тунел под Петрохан

БСП – Видин отвори четири пункта за събиране на подписи за тунел под Петрохан Видинските социалисти подкрепят гражданската инициатива за тунел под Петрохан, която стартира в края на 2016 г. от Берковица. Във Видин също ще бъдат отворени четири пункта за събиране на подписи, съобщи областният председател на БСП Димитър Велков.
„Заставаме зад тази инициатива, защото тя е продължение на отстояваната през годините позиция на БСП - Видин, че този проект ще е от полза не само за всички жители на Северозападна България, но и за развитието на международните транспортни връзки”, каза Велков.
Той припомни, че народният представител Михаил Миков е имал въпрос към регионалния министър Лиляна Павлова за изграждането на транспортното съоръжение и тя е отговорила, че нямало достатъчен трафик. С пускането на Дунав мост 2 обаче трафик вече има и той трудно се поема от главен път Е-79, което прави проекта за тунел под Петрохан изключително актуален.
По думите на Велков, докато Миков е бил председател на Народното събрание е имал срещи с официални китайски делегации и от китайска страна е била заявена готовност за инвестиция в това транспортно съоръжение, инвеститори имат интерес и в момента.
„Призоваваме всички видински граждани и останалите партии да подкрепят инициативата, защото тунелът под Петрохан ще помогне за развитието на региона”, каза Димитър Велков.
Пунктовете за събиране на подписи във Видин са в централата на БСП на ул.”Градинска” 7, в кафе „Де Лукс” на ул.”Търговска”, в „Арт кафе” срещу входа на Съдебната палата и в застрахователния офис срещу Еконт на ул.”Княз Борис Първи”.Събраните подписите ще бъдат предадени на инициативния комитет в Берковица.
04.01.2017, 16:05 часа
856 1
Коментари

отново тъп предизборен популизъм

28.05.2017, 18:30 часа
Абре юнаци, толкова години бяхте на власт, а нищо не направихте по този въпрос! Една от най компрометираните партийни организации леко се е активизирала предизборно! Наздраве Миша Миков, каква водка, а?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha