Съдят мъж, правил далавера с маратонки

Съдят мъж, правил далавера с маратонки Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Щерю А., на 38 г., за това, че без съгласието на притежателя използвал  отличителни знаци на търговска марка.
През месец юли 2016 г. Щерю А. решил да развива търговска дейност като продава маратонки. Той се свързал с друго неустановено по делото лице, което можело да му достави от спортните обувки, носещи отличителните знаци на търговска марка, регистрирана в САЩ. На 26 юли 2016 г. обвиняемият закупил маратонките от непознат търговец, с който се срещнали край гр. Пловдив. Щерю А. натоварил обувките в лекия си автомобил „Фолксваген Шаран“.  Малко след като потеглил бил спрян за проверка от полицаи в района на 133-я километър на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив. Служителите на МВР установили, че Щерю А. превозвал в чували 144 чифта маратонки на обща стойност 21 600 лева.  
В хода на досъдебното производство е била назначена и изготвена експертиза,  която установила, че са нарушени правата на регистрирана на територията на Република България чужда търговска марка. Според патентно-правната експертиза има висока степен на сходство на използваните знаци, заради което съществува вероятност за объркване на потребителите.  
Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.
05.01.2017, 14:56 часа
701 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha