Пациенти на хемодиализа и родилки влизат в болница заради чакания студ

Пациенти на хемодиализа и родилки влизат в болница заради чакания студ 36 са пациентите на хемодиализа във видинската болница "Св. Петка". Водят се разговори с тези от тях, които са от населените места в региона, за настаняване в лечебното заведение във връзка с прогнозите за опасно време през следващите дни. Това обясни заместник директорът на болницата д-р Ели Папавасилиу:
"Всеки един от тях, който желае, ще бъде оставен в болницата за тези дни, а пациентите, които откажат, ще останат в домовете си. Болницата разполага и с високопроходим автомобил, така че ако се наложи и условията станат действително зимни, пациентите имат с какво да бъдат извозвани за осъществяване на диализа."
Всички автомобили на болницата са преминали технически прегледи и са готови за работа при зимни условия, добави д-р Папавасилиу.
Болни на хемодиализа ще бъдат приети в ломската болница заради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка. Мярката е във връзка с писмо от Министерството на здравеопазването, каза заместник управителят по лечебната дейност д-р Виталий Илиев:
"Всички желаещи хемодиализни болни, защото тези, които не желаят, се подписват, ще бъдат транспортирани и приети в болницата до понеделник. Тези, които не желаят, се подписват, и ще си останат вкъщи. 27 души на хемодиализа, от които в момента ги прозвъняваме и, понеже имаме болни не само в града, но и от околността, кола докарва тези, които желаят да бъдат приети."
Болницата има готовност да приеме и родилки, обясни д-р Илиев:
"Различните родилки са на домашна консултация при различни колеги. Известени са колегите, които трябва да се свържат с родилките, които според тях са в термин. Терминът е малко разтегливо понятие и в зависимост от това, кои са съгласни, ще ги приемем в АГ- отделение, за което е спусната заповед от шефа на отделението."
Необходимите легла са осигурени, очаква се зареждане на допълнително количество гориво за отопление.
05.01.2017, 15:50 часа
1373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha