Внимание! Опасни ледени висулки във Враца /снимки/

Внимание! Опасни ледени висулки във Враца /снимки/ Стотици висулки и снежни маси дебнат хората от покривите на сградите във Враца, видя BulNews.bg. Някои от ледените късове вече достигат до дължина 2 метра.
Гледката на повечето замръзнали сгради е красива, но изключително опасна. Ако се отчупят ледените късове могат буквално да убият човек. Опасността е реална, но въпреки постоянните призиви за премахване на висулките, нито собствениците на сградите, нито местната управа предприемат някакви мерки.
След наша публикация за висулките на тунелчето на площад „Св. Софроний Врачански“ при ул. „Кръстьо Българията“, общината се самосезира и изпрати екип, който отстрани ледените късове. Заплашителни висулки обаче има и на много други обществени сгради. Стрехите на бившето кино Коларов например в момента са „украсени“ с опасна ледена огърлица.
Жилищните сгради са не по-малко опасни. Стопаните на сградите обаче нехаят и дори не са си направили труда да предупредят минувачите, като поставят някакво ограждение или знак за опасност.
Голяма част от пешеходците дори не подозират каква опасност тегне над главите им. Повечето пешеходци гледат в краката си и не осъзнават, че леденият капан дебне и отгоре.
Затова BulNews.bg предупреждава - бъдете внимателни и ако забележите опасни ледени висулки, можете да сигнализирате, като изпращате своите снимки в рубриката ни „Ти, репортерът“.
09.01.2017, 11:18 часа
1257 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha