Трагедия в снега! Блокирани жители на Климентово не могат да погребат починал човек

Трагедия в снега! Блокирани жители на Климентово не могат да погребат починал човек Три денонощия десетки семейства във варненското село Климентово бяха блокирани и по-голямата част от тях все още нямат ток. Близки на починал човек пък не могат да го погребат, тъй като Съдебна медицина не може да достигне до селото. За кризисната ситуация разказа пред Дарик Димчо Кънев – жител на Климентово.
По негови думи повечето жители на населеното място се отопляват на парно и заради липсата на електричество са принудени да стоят на студено. Водата в селото не е спирала, но хранителните продукти привършват. Хората постоянно търсели връзка с „Гражданска защита“, но телефоните не отговаряли, твърди Кънев.
„В селото е разчистено и се движим, но от табелата „Климентово“ нататък не можем, преспите са големи. Ходим в другата махала, където има ток, за да си сготвим и да се стоплим. В селото има много семейства с малки деца“, разказа той.
Минути след като сигнализира за кризисната ситуация, Димчо Кънев уточни, че пътят вече е отворен и хората от селото очакват екип на енергото, който да възстанови електричеството.
09.01.2017, 11:20 часа
992 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha