Вижте кои села във Видинско остават откъснати от света

Вижте кои села във Видинско остават откъснати от света И към този час няма достъп до две видински села в община Бойница - Бориловец и Градсковски колиби, информира кметът на общината Анета Генчева:
"Нощта едва дали някой го е направил, защото това с една фадрома, вид багер, се чисти. Онзи човек се прибра снощи да си почива, защото цял ден е чистил и през нощта не е чистил никой. За днес може би ще се разчисти в късния следобед."
Шести ден вече са блокирани жителите на Медешевци, каза Планимир Цветанов, кмет на видинското село:
"Засега още е затворено. Справяме се, всеки си има брашно, месиме си хляб. Вятър няма, навявания няма, вчера наваля около 7-8 сантиметра сняг." 
И днес остава затворен пътят към село Владиченци, заяви кметът Георги Василев:
"Владиченският разклон е непроходим и от нашия разклон посока Извор също. От неделя сме така, в неделя следобяд последно е чистен нашият разклон и до вечерта пак го направи на преспи. Само обещават, че ще чистят и си е същото. Чакам да дойдат да помогнат да идем до Мали Дреновец за хляба да го докараме."
Своевременно реагират на проблемите със зимната обстановка в село Подгоре, в община Макреш, за сега ситуацията е спокойна, каза кметът Илия Каменов:
"Пътят за Раяновци, за Белоградчик е затворен. Там Киреево е затворено. За Видин има път. Обаче е наваляло малко тази нощ, има 30 сантиметра сняг. Общината има два снегорина, сега започнаха горния район, сигурно и Макреш чистят. За Белоградчик не можем да пътуваме. Хлябът от Белоградчик, който идва, минава на Димово. Заредено е с всичко, нямаме проблеми тук. Поомекна малко, не е толкова студено."
Пътят от Кула към село Киреево е проходим от вчера, съобщи кметът Маргарита Георгиева:
"Вчера ги отвориха- към обяд от Кула, следобяд към Раковица. После чистихме улиците, но по улиците вече не личи. Започва да духа вятър, вали и го носи и сигурно ще стане същото. Сутринта заредиха с хляб."
Пътищата към селата в община Кула все още се разчистват, затруднено е снабдяването с хляб, лекарства и други стоки от първа необходимост, съобщават сътрудникът ни Христела Александрова. Снеговалежът и вятърът допълнително усложняват ситуацията. Засега няма прекъсване на електрозахранването. Учениците ще се върнат в класните стаи в четвъртък, 12 януари, след като ваканцията им беше удължена до днес със заповед на кмета. Поради студа намаляха и децата в детската градина, въпреки че детското заведение е добре отоплено. От началото на тази седмица едва  5-6 деца посещават градината, поради което повечето от учителите и помощния персонал излязоха в отпуск.
Почистен и проходим е вече третокласният път между селата Слана бара и Буковец. Пътят е отворен късно снощи, информира кметът на Буковец Стефчо Захариев:
"Сега започваме да чистим селото с една фадрома. Пак превалявания сутринта, да не се стига отново до това положение. Дъската постоянно трябва да движи. Има хляб, пенсии сега ще дадат."
Екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин, след получен сигнал, със специализирана техника доставил вчера хляб в село Милчина лъка, община Грамада, съобщават от Областната дирекция на МВР.
11.01.2017, 10:14 часа
3781 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha