Клетник от Козлодуй тъне в мизерия от години

Клетник от Козлодуй тъне в мизерия от години Венцислав Лабешки от Козлодуй живее в пълна мизерия и нищета от няколко години в почти рухнала къща в града. Той е трудно подвижен, а в жилището му от години няма ток и вода. Човекът се храни с каквото му дадат милостиви хора или каквото намери. Облечен е в дрипи, а до леглото му са наредени кренвирши, които приятели са му купили, за да не гладува. Той споделя, че е съборил кошарата си, за да има дърва да се грее и да изкара зимата. 
Венцислав разказва, че има три деца, които са се отказали от него, защото майка им така ги била учила да правят. Съседите обаче са на мнение, че той има проблеми с алкохола от години, напивал се често, ходил мръсен и неадекватен. Изоставили го и всички негови роднини. Венци пък беше категоричен, че от години не  е близвал алкохол. Преди време получил мозъчен инсулт и тъй като нямал здравни осигуровки, не пожелали да му окажат лекарска помощ в болницата. Децата му и човекът, който се грижел за него тогава, ги платили и медиците му помогнали. Съседът му, Георги Антонов, приютил за дълго време живеещия в мизерия Венци в абонатната си. 
„Живееше при мен в абонатната. Там има легло, телевизор, по-добри условия от тези, в които той в момента живее. Сега обаче си е отишъл в тях да си живее. От време на време идва, връща се, но сега си е там. Ако паднат много температурите, ще го гледаме, какво да правим, човек е, няма да го оставим така. Ще му докараме ако трябва дърва и всичко необходимо. Много пъти съм искал да му помогна, да го закараме в дом за хора с увреждания и да има кой да се грижи за него постоянно, но той не иска. Венцислав Лабешки е инвалид, претърпял е два инсулта досега, няма ТЕЛК, няма и пари. Аз се грижа за него от около четири години насам, с каквото мога му помагам и пак ще го правя. Човек е”, обясни милостивият съсед.
Мъжът си признава, че животът му хич не е лек. Ако му предложили работа, щял да работи, защото има нужда от доходи. „Бил съм нормален човек като всички останали, но животът ме смачка. Ходил съм на работа и съм се грижел за семейството си. Не пия отдавна, не си спомням вече от кога. Социални помощи не взимам, а съм се регистрирал там, но не ми дават пари, не знам защо”, разказва Венцислав. 
Живущите в района са на мнение, че той няма да изкара зимата, ако някой не се погрижи за него. Повечето съседи твърдят, че го познават отдавна и сърце не им дава да го оставя в пълна безпътица в живота. Определят го като кротък и адекватен човек, който не е наранил никого. Докарвал си някой лев от време на време, когато го извикат комшии да им свърши работа по нивите, да копае градините или да сече дърва през зимата на възрастни хора. Сега обаче е немощен, но въпреки това е категоричен, че иска да работи. 
Хората около Венци са възмутени от факта, че в нашата държава има организации, които защитават кучетата, а човешко същество няма кой да защити и да му помогне./ kozloduy-bg.info
11.01.2017, 13:01 часа
2464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha