Кмет и общинари чистиха в Мездра

Кмет и общинари чистиха в Мездра Представители на oбщинска администрация - Mездра допринесоха с труда си в борбата за по-чист от снежни натрупвания град. Водени от кмета инж. Генади Събков, над 40 доброволци от редиците на администрацията впрегнаха сили и разринаха главните пешеходни артерии на града.
Почистването на града от снежната покривка започна пред сградата на общината, като бяха направени широки подстъпи към пешеходните части, водещи към и от административното сдание. След това чистещите се насочиха към алеята на бул. „Христо Ботев“, като разшириха вече направената пътека, както и осигуриха безпроблемното включване на пешеходци в „Алеята на кестените“.
Обиколката продължи към кръстовището на улиците „Янко Сакъзов“ и „Христо Ботев“, където бяха почистени прилежащите на спирките на градския транспорт тротоарни площи, както и местата, отредени за спиране на автобусите.
След като спирките и тротоарите бяха разширени и почистени, служителите на общинска администрация се насочиха към алеята на ул. „Александър Стамболийски“, където усилията им бяха подпомогнати от специализирана техника, минала през пешеходната зона рано сутринта.
Особен акцент бе заложен на стълбите и прилежащите им площадки, като с това се осигури безпроблемното използване на алеята. В допълнение всички пейки бяха почистени от снежната покривка с цел предотвратяване на вреди по дървените им части.
Последна бе отсечката от ОУ „Христо Ботев“ до сградата на Общинска администрация. Служителите на Общината, подпомогнати от силите на Общинско предприятие „Чистота“ успяха да разширят и да направят по-безопасни за преминаване всички подстъпи към площад „България“, както и разчистиха останалите купчини сняг от скорошното почистване на площада от служители на „Чистота“.
С този акт се даде добър пример на всички граждани, които имат задължение да почистят пред къщите и блоковете си. От общинска администрация се надяват този ход да стимулира мездренчани да се включат в зимното снегопочистване. 
11.01.2017, 13:48 часа
782 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha