Тъжен помен! Измина година от смъртта на Тодор

Тъжен помен! Измина година от смъртта на Тодор Днес се навършва една година от смъртта на Тодор Йорданов от Враца. На 12 януари 2016 година 18-годишният Тодор почина след свада, прераснала в бой между младежът и двамата братя Десислав и Иван Дамянови.
До трагичния инцидент се стига след забележка и подсвиркване с клаксона от страна на починалия младеж към двамата братя, които се нахвърлили върху него, счупили страничното огледало и му нанесли няколко удара. Всичко това става пред очите на ужасената му приятелка Грета. Младежът обаче не останал безучастен и също раздал няколко крошета на братята.
Секунди, след като страстите поутихнали след намесата на очевидци, младежът се строполясал на земята и починал. Въпреки оказаната първа помощ Тодор не успял да стигне жив до спешния център. Младежът буквално издъхна в ръцете на майка си, която пристигнала на мястото на инцидента, след като разбрала за скандала.  
След смъртта на Тошко двамата братя бяха обвинени за смъртта му, а прокуратурата квалифицира деянието като убийство по непредпазливост. След серия масови граждански протести, деянието беше преквалифицирано като умишлено убийство по хулигански подбуди.
В хода на разследването обаче петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че на Тодор са били нанесени само леки наранявания и причина за смъртта е наследствено сърдечно заболяване. Безспорно бе доказано и, че момчето е използвало бокс срещу братята. Затова и обвинението за убийство срещу тях бе снето, а делото - препратено към районния съд в града.
Едва година след нелепия инцидент, при който загина 18-годишното момче, във Врачанския районен съд започна делото срещу братята Десислав и Иван Дамянови. Те са обвинени в непристойни действия, извършени с изключителна дързост.
Година по-късно няколко семейства правят равносметка на живота си и проклинат черната дата, в която няколко човешки съдби са разбити на парчета.  Сега близките могат само да си спомнят с мъка за 18-годишния Тодор.
Поклон пред паметта му!
12.01.2017, 08:30 часа
5248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha