Удължиха ваканцията и в община Лом

Удължиха ваканцията и в община Лом С още два дни e удължена ваканцията за учениците и детските гради на територията на община Лом. 12 и 13 януари са обявени за неучебни, със заповед на кмета Пенка Пенкова. Удължаването на ваканцията е заради усложнените зимни метеорологични условия, каза Анжело Иванов – шеф на ирекция "Образование, култура, вероизповедания и демографски въпроси" в местната общинска администрация. 
„Мотивите за удължаването на ваканцията са усложнените зимни метеорологични условия и невъзможността отоплителните инсталации да постигнат необходимите температури за нормалното и безопасно за здравето пребиваване на децата в тях. Удължаването на ваканцията е и превенция за намаляване и ограничаване до минимум от възможността за заболяване от грип и остри респираторни заболявания” – каза Анжело Иванов.
Грипната епидемия на територията на област Моната още не е отменена. Продължава да е в сила забраната за свижданията в болниците. Детските и женски здравни консултации, профилактични прегледи, имунизации и планови операции също са преустановени.  
12.01.2017, 09:24 часа
739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha