Настаниха клетника от Козлодуй във временен център

Настаниха клетника от Козлодуй във временен център Венцислав Лабешки, който довчера живееше в пълна мизерия и нищета, вече има топло място за зимата. След като разказахме историята му, вчера клетникът замина за новия си дом в Центъра за временно настаняване за нуждаещи се в Монтана. Той ще остане там за период от три месеца. След публикациите дирекция „Социално подпомагане” в Козлодуй са започнали работа по случая. Направена е връзка и със синовете му, които обаче не проявили никакъв интерес към тежката съдба на баща си, информира директорът на общинската служба Владислава Борисова. 
„Аз съм започнала работа по случая още на 5 януари. Намерила съм място, на което човекът да бъде настанен, въпреки че временните центрове са препълнени с такива хора в момента. Едва успях да намеря място в Монтана в Център за временно настаняване. Той имаше само една гола лична карта и не беше ял повече от десет дни нищо. Абсолютно всички институции, които имат някакво отношение към проблема бяха ангажирани с неговото настаняване и човекът вече е настанен”, допълни Борисова. 
Всъщност принос за бързото решаване на тежкото положение на Венцислав Лабешки имат множество институции в общината.  След молба от общината, от АЕЦ „Козлодуй” са осигурили транспорт, с който вчера транспортирали човека до центъра в Монтана. Освен топъл дом и топла храна, ще му бъде оказана лекарска помощ, ще се сдобие и с личен лекар и ще му бъде издадено експертно решение, тъй като е болен, съобщи kozloduy-bg.info. 
13.01.2017, 09:43 часа
2030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha