Десислава Тодорова помогна на оцелелите при трагедията във врачанското село Добролево

Десислава Тодорова помогна на оцелелите при трагедията във врачанското село Добролево Кметът на община Борован Десислава Тодорова помогна на близките на загиналата при взрив и последвал пожар Янка Костовска. Както информационна агенция BulNews.bg първа съобщи, 84-годишната жителка на село Добролево издъхна при пожар, причинен от изтичането на газ от газова бутилка. Трагедията сполетя възрастната жена и нейните близки в четвъртък вечерта. Още на другия ден Тодорова посетила почернените близки на Янка, за види на място последиците от трагедията. В пожар по чудо са оцелели дъщерята на загиналата Юлия Денинска и нейният съпруг от Кипър Манолис. Двамата обаче са успели да излязат само с дрехите на гърба си, а всичките им вещи са изгорели при потушаване на стихията.
Ще помогнем с всичко възможно на оцелелите, защото не бива да ги оставяме сами с трагедията, коментира Тодорова. От общинската управа на Борован допълниха, че тя е дарила известна сума на Юлия, дрехи и обувки, както и GSM-апарат.
В дневния ред на следващата сесия на местния парламент в Борован е внесена докладна за отпускането на на 1000 лв. в помощ на пострадалото семейство. Кметицата е поела и разноските по погребението на Янка Костовска.
14.01.2017, 14:45 часа
3067 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha