Бомбена заплаха приземи самолет

Бомбена заплаха приземи самолет Самолет Еърбъс А-330-203 на авиокомпанията Юроуингс, излетял от Оман за Кьолн, кацна принудително в Кувейт тази сутрин заради заплаха с бомба, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Според кувейтската агенция КУНА всичките 299 души са били евакуирани от самолета и властите са го претърсили, но експлозиви не са намерени. По-късно информацията потвърди и говорител на Луфтханза, съобщава БТА.
Самолетът кацна извънредно на международното летище в Кувейт заради подозрение, че в него може да има бомба. Извършва се предварително следствие, за да се установи дали в самолета има експлозиви, съобщи КУНА и след това уточни, че експлозиви не са намерени.
Асошиейтед прес цитира Юроуингс, че в самолета има 286 пътници и 10-членен екипаж. Полетът е чартърен за туроператора Еф Ти Ай (FTI). Самолетът е бил отклонен в Кувейт по причини, свързани със сигурността и след консултации с компетентните власти, се казва в изявление на Юроуингс, която е филиал на германския авиопревозвач Луфтханза.
 
15.01.2017, 13:31 часа
437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha