Хайтов: Хората в България заслужават по-добър живот

Хайтов: Хората в България заслужават по-добър живот Всички политици трябва да работят, така че животът на хората в България да става по-добър - това призова Явор Хайтов в ефира на радио К2. Врачанският депутат допълни, че това е възможно, когато политиците коват по-добри закони в парламента, а изпълнителната власт работи планово, а не кампанийно и стихийно, което се наблюдава напоследък.
Зам.-председателят на 43-ото НС посочи, че правителствената програма, такава каквато е била предложена от Министерски съвет и гласувана в Народното събрание, е останала само на хартия. Явор Хайтов припомни, че съдебната реформа само е започнала, а последните месеци са преминали в празни приказки. По отношение на МВР той оцени работата на правителството с "Добър" 3.50.
Врачанският депутат обеща: „Трябва да положим всички усилия, ние с колегите от „Обединени патриоти”, да имаме парламентарна група от 50 народни представители в парламента и мисля, че това е напълно възможно”. Хайтов  обясни, че подобен успех на предстоящите предсрочни парламентарни избори е постижим резултат. „Ние от "Народен съюз" поставяме като въпрос разхлабването на примката около българския бизнес и създаване на условия за правене на такъв”, каза народният представител.
Зам.-председателят на парламента посочи, че колегите от ПФ поставят и темата за неповишаване на цената на тока, довършване на преградното съоръжение на границата с Турция, повишаване на образованието на хората без такова.  „По този начин на обединение на отделните приоритети, ще постигнем още по-голям успех”, заяви Хайтов.
Врачанският депутат коментира и социологията в последните дни и посочи, че ДПС винаги повишава своя резултат от този, който е даден от социологическите проучвания, но никога досега не са имали разделение, което наблюдаваме сега. Хайтов прогнозира, че при реформаторския блок според него ще играят на две писти – от едната страна ще са ДСБ евентуално с новата партия на Христо Иванов, и от друга страна досега съществуващия формат: РБ – ДБГ – Меглена Кунева, СДС, партията на Ненчев, Корман Исмаилов.  „Вероятността една от партиите да прескочи 4-те процента е възможно, но не и двете, защото те са като скачени съдове”, заяви Хайтов.
По повод активността на прокуратурата врачанският депутат коментира, че привиканите от прокуратурата лица са от различни политически формации, не са пощадени и управляващите, като визираше бившия финансов министър Симеон Дянков и пловдивския кмет Иван Тотев. Това показва, че "институцията прокуратура демонстрира политическа необвързаност и си върши работата", каза Хайтов.
15.01.2017, 14:05 часа
961 2
Коментари

,

28.05.2017, 18:30 часа
И тоя популист разказва вицове,да не би да е в управлението на държавата от преди година,важното е,че стана милионер от заменките на земи по времето на тройната коялиция,ето това обясни на избирателите си г-н Хайтов,защото и ти си част от врачанската докторска мафия начело с Ангел Симеонов,спри се да лъжеш по студия и паланки

1234

28.05.2017, 18:30 часа
"Всички политици трябва да работят, така че животът на хората в България да става по-добър " - Чак сега ли се сетихте? Или, защото идват избори?er
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha