Константин Проданов е новият председател на АБВ

Константин Проданов е новият председател на АБВ За нов председател на партия АБВ беше избран Константин Проданов. 39-годишният Проданов е бил икономически и финансов съветник на президента Георги Първанов.Константин Проданов беше с най много номинации  от структурите  на партията. Още преди конгреса досегашният председател на АБВ Георги Първанов и неговите заместници Ивайло Калфин и Румен Петков обявиха, че се оттеглят от постовете си, за да дадат път на млади кадри. Георги Първанов заяви от трибуната на форума.Днес аз се оттеглям от оперативната политика. Няма да заемам ръководни постове. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега тя просто е друга политическата епоха.
Конгресът преминава под мотото "Промяната започва от нас". В словото си Георги Първанов заяви, че е нужна промяна на политическия модел, но, че освен ревизия на този модел, трябва и ревизия на икономическите резултати от прехода.
Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”. В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси.
През 2014 г. е кандидат е за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски езици. Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване. 
15.01.2017, 15:10 часа
1524 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha