Калин Каменов се готви да ликвидира БКС

Калин Каменов се готви да ликвидира БКС Кметът на община Враца Калин Каменов ще внесе на предстоящото заседание на общинския съвет искане за ликвидацията на комуналното дружество БКС, което да бъде преобразувано в общинско. Това стана ясно днес по време на пресконференция пред журналисти.
Причината Каменов да отправи подобно искане към общинския съвет по думите му е лошото качество на техниката на дружеството и недобрата организация по снегопочистването.
Каменов поясни, че голяма част от жителите на града са упреквали именно него за незадоволителното снегопочистване, като в случая той не можел да направи нищо освен да наложи финансови санкции на БКС.
По време на пресконференцията кметът направи подробен анализ на зимната обстановка в града, като заяви, че комуналното дружество не се е справило с почистването на няколко улици, за които съответно няма да му бъде платено.
„Хората ги интересува, след като плащат данъци да им е изчистено“, коментира градоначалникът. По думите му от дружеството не са реагирали навреме и адекватно на снеговалежите, като не са имали и достатъчно количество инертни материали, с които да осоляват улиците. Другият проблем, който кметът вижда в управлението на БКС е, че за определени дейности не са били проведени обществени поръчки. Според Каменов, ако дружеството стане общинско, над него ще има много по-сериозен контрол и тогава хората ще могат лично на кмета да търсят сметка за качеството на снегопочистването.
Към момента обаче общината не може да дадат информация колко точно пари е поискало БКС за справяне със снежната обстановка от началото на снеговалежите, нито пък колко общо са парите, които няма да им се изплатят като санкции.
Все пак за работата на дружеството имаше и похвала. Тя бе за почистването на четвъртокласната пътна мрежа и недопускането на села, които да изпаднат в бедствена ситуация.
Ако общинските съветници приемат предложението на кмета за ликвидация на комуналното дружество, то тя ще трае около 6-7 месеца прогнозира Каменов, като през цялото това време предварително разчетената дейност няма да спре да се изпълнява от служителите. 
16.01.2017, 12:22 часа
8568 36
Коментари

стрина пена

28.05.2017, 18:30 часа
Представям си ако беше общинско по времето на Колю - мноо народ да е забогатял

Майна

28.05.2017, 18:30 часа
Ама и Момчи сам не помни кога какво лъже... Лятото даваше изявления, че е 90 000 печалбата, сега станаха 45?!? А да се уточниме къде е разликата от 45 до 90 и да го махат вече, да му дадат възможност да си гледа частния бизнес, че бизнесмен го направиха.

Боци

28.05.2017, 18:30 часа
Снощи гледах новините по врачанската телевизия и разбрах, че контрольорите от Общината, са повече от тракторите на БКС дето чистят, освен че нищо не работят ами и пречат да на почистването. Началничката им логопетка взела един лист и срича, не може да прочете правилно улиците дето не са почистени добре. Тая не ги знае, пълен ташак е и кинезотерапевта, от Петричките села,на който циганите не му разбират нищо и си мислят, че е чужденец! Мисля си, че да заслужат заплатите си, трябва да работят това за което са учили: 1. Логопедката да научи кинезотерапевта да говори правилно 2. Кинезотерапевта да раздвижва бабите дето си изпотрошиха краката в поледицата 3.Мара да изчисти висулките от Общината и тогава да глобяват гражданите 4. Венко да спре да пише възхвали за човека със стъкления поглет/че ще кажа на родителите му/

врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
ако има нещо за ликвидация търсете ГЕРБ

ктъстника

28.05.2017, 18:30 часа
ПАРАШУТИСТА, КАЛНИ, КОКОРЧО а вече най-точно ЛИКВИДАТОРЪТ.

дрът врачанин

28.05.2017, 18:30 часа
....ей врачане таа работа така нема да стане........таа кела да я маинят....неща моята такса смет да я давам на циганаро дека са подпира на метлите а момчи има джип за стотици хиляди а иначе карат кюти зилове от съветцко време.......я кажете кога враца е била чиста ....никога срам ме да ида до кутлувица....т,е монтана бият ни по сичко.....и оти........да създаваме работата на циганете от бкс и да си трошим колите........такъв резил не и мало от как съм на човек.....да ги ликвидарат или ебат....се таа.......да идват частни фирми и като не чистат да ги глобяват......като у софия......и те така........

Снегорин

28.05.2017, 18:30 часа
Един от участниците в дискусията тук, един про(З) човек адвокатства на М.Младенов, но го прави с такава про(З)тотия,че много на антриклама отива. Явно, М.Младенов е уважаван САМО от подобни "ерудити".

До Име

28.05.2017, 18:30 часа
Ти добре си дежурен, я виж Мастиката да не се е опуснал и му смени гащите, че така ще си мирише! А и калинчо ходи до колозета, ама е забравил да пусне водата!Мара нема превръзки иди да донесеш! За това ти плащат имаш ли име сопол такъв?

Инж. конструктор

28.05.2017, 18:30 часа
Владо Мастиката, гуруто на политиката и задкулисието в общинския съвет, ли те подучи на тази далаверка, бе малоумник?

аз

28.05.2017, 18:30 часа
него да го ликвидират, бастун смотан
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha