Стефан Михайлов: Направихме подарък на "Берое"

Стефан Михайлов: Направихме подарък на "Берое" "Монтана" допусна втора загуба през сезона и тя отново бе у дома. След поражението от "Хасково 2012" в края на миналата година, сега тимът бе надигран и от "Берое" /Стара Загора/. Ето как коментира поражението наставникът на шампионките Стефан Михайлов:
"Направихме подарък на "Берое". Най-големият проблем на нашия отбор от първия мач, в който сме се събрали, са борбите в нападение. Има някаква граница на търпение, сега тя свърши. Вече всяка борба, която ни вземат в нападение, ще се заплаща. Българинът така е устроен, че като му се бръкне в джоба започва да се пази. Момичетата ще бъдат глобени заради тези 20 борби в нападение.
Направихме грешка, когато водехме със 7, а след това, когато стана 3 също. След това обаче има нарушение и два наказателни удара, последвани от реакция и техническо на Тина Димитрова, при което "Берое" ни вкарва 5 точки от една атака. Разликата в края е точно толкова, което означава, че ако я няма тази глупост щяхме да играем продължение. Те обаче като се занимават с баскетбол идва един момент, в които трябва да се определят какви да бъдат - дали ще са баскетболистки, дали ще стават треньори, секретарки на масата или съдийки. Те са станали състезателки, а тръгват да се правят на съдийки. Затова ще има рязане на глави в нашия отбор за всяка една, която оттук нататък се обади на съдия. Няма да бъде подминато и това от този мач. Работата на състезателката е да играе, а не да се лови за главата и да коментира съдийските решения.
Загубата е плод на наши грешки. Играхме слабо през второто полувреме. Момичетата не изпълниха много от нещата, които им казах. Трябваше да се напада на пробив, а ние я караме на стрелба. Може би има някаква обективна причина, че 25 дни не сме имали мач. Сега обаче четири седмици ще имаме мачове през 3-4 дни и тези неща трябва да се коригират. Даниела Петева пък се контузи и може би ще я загубим за няколко срещи. Това е най-отрицателното от този двубой, освен загубата естествено. За нея обаче сме си виновни само ние. Ние сме отбор, който вкарва над 70 точки, а сега стигнахме само до 64. Успяхме да ги лимитираме до 69, така че те са си в параметри. Проблемът е в нашето невкарване. Можехме да ги ограничим още, но не успяхме да си вземем борбата в защита. Те от втори шанс имат 20 точки, което значи, че ако ги махнем те отиват на 49", каза старши тренорът на "Монтана".
16.01.2017, 14:20 часа
571 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha