Младежки център заработи във Видин

Младежки център заработи във Видин Младежки информационен-консултантски център работи вече във Видин. Той е звено към Министерството на младежта и спорта. Председателят на Сдружение "Активно общество" във Видин Радослав Георгиев обясни повече за центъра.
"Това, всъщност, е най- сериозният инструмент на Министерството на младежта и спорта за реализиране на младежка политика в страната. Такива центрове има във всеки областен град, като в по- големите градове има дори и по повече от един. Младежки информационен-консултантски център - Видин в наше лице е реализиран от 2014 година. Искам да спомена, че през миналата 2016 година Министерството нямаше възможност да реализира такива центрове, но всъщност ние успяхме да направим редица инициативи в качеството си на такъв център, без реално да сме такъв. Имахме много добро партньорство с Министерството при организирането на инициативата за 12 август - Международния ден на младежта. Реализирахме също и обучения, както и ежегодната кампания "Спаси едно дърво", която сега е част от настоящия Младежки информационен-консултантски център."  
Първата инициатива на Центъра ще бъде обучение по разработване на проекти от млади хора, която се планира за месец февруари.
16.01.2017, 15:54 часа
901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha