Безсмислица! Общинската забавачка стана занималня

Безсмислица! Общинската забавачка стана занималня Общинската детска забавачка се превърна в занималня за децата на общинарите, научи BulNews.bg. Така първоначалният замисъл там да се гледат деца от 3 до 6 години и от 7 до 11 години е тотално изменен. Оказва се, че в занималнята ще се приемат само ученици до 4 клас в определен часови диапазон, на две смени. По неясни причини по-малката възрастова група е отпаднала.  
Занималнята, която се намира в сградата на общината, вече е готова и оборудвана, съобщи зам.-кметът Петя Долапчиева.
„Готови сме с правилника на дейността на детската занималня, който е утвърден от кмета на община Враца. Родителите, които ще могат да се възползват от нея, са работещите в обществените сгради. Освен от общинската и областната администрация, биха могли да я ползват и родители, работещи в агенцията за социално подпомагане, териториалната дирекция на НАП, регионалната библиотека, НОИ, МВР, агенцията по закрила на детето и всички общински и държавни учреждения“, заяви Долапчиева.
От общината се надяват да стартират дейностите в занималнята от втория учебен срок – 9 февруари. Първата стъпка е приемането на попълнените от родителите заявления, след което ще стане ясно колко учители трябва да бъдат назначени. Задължителното условие е учителите да бъдат регистрирани в бюрото по труда – т.е. да бъдат безработни.  
Според Долапчиева важното за тази занималня е, че не се дължат такси за посещението на учениците. Там няма да се предлагат храна и напитки, няма да се събират средства за учебни помагала и консумативи. Занималнята ще работи от 7 до 16.30 часа, като ще могат да приемат до 15 ученика.
Интересното около занималнята за чиновническите деца е, че тя е абсолютно същата като тази в училищата, която се предлага за учениците от 7 до 11 години. Там също не се плащат такси и също няма осигурени храни и напитки, не се изисква и закупуване на допълнителни учебници.
Реално въпросната услуга вече се предлага от училищата, и то от няколко години, като не се налага учениците да излизат извън двора на школото, за да отидат на занималня. Евентуалните чиновници, които ще искат децата има да ходят в общинската занималня, ще трябва да ги вземат от училище и да ги водят в общината. 

Павлина Пецева
17.01.2017, 08:30 часа
3897 6
Коментари

Безсрамници

28.05.2017, 18:30 часа
Като няма гражданско общество да измете тая ненаситна сган нека си разиграват коня, както си искат! Не много отдавна Кмета и Баронесата Ви убеждаваха колко "напълно естествено" е да се увеличават таксите за детки градини, защото мин. работна заплата е нараснала и това да се увеличат и таксите за отглеждане на децата ни е нормално. Не е нормално обаче Те да си плащат за техните деца! За тяхното отглеждане ще плащаме Ние!

Детенце от простолюдието

28.05.2017, 18:30 часа
Разбрахте ли, врачани защо вдигнаха поголовно таксите за детските градини на децата Ви? За да плащате занималната ,учебниците и консумативите на децата на общинарите! И заплатите на даскаличките им също! Ама техните дечица са по- хубави и по- умни от вашите и се нуждаят от по- специални грижи, защото родителите и бабите им са велики! Това НЕ Е дискриминация, нали? Те ще растат при по-специални условия, защото и родителите им са по-специални, а Вие уважаеми врачани само ще им плащате и ще мълчите! Да са ни честити новите поробители!

Дани

28.05.2017, 18:30 часа
Общинарите как ще коментират темата "Борба с дискриминация и равно третиране на децата".Първото правителство на ГЕРБ закриха селските училища , за да интегрират децата в градски условия. Забавачницата не се отнася за тези деца.

Монтанчанин

28.05.2017, 18:30 часа
Общински клозет по Европейска програма няма ли да Ви направи ? Този кмет ще Ви разкаже играта.Насмитайте го дорде е време.

Долапчиев

28.05.2017, 18:30 часа
Много добре, ама оправете и киното да имаме свястно кино и децата на чиновниците, като си научат да гледат филми! Помислете и за фитнес, децата като си научат и гледат филми да и поспортуват! Може и една закусвалня, че като поспортуват, ще и огладнеят! Ако решат да останат обурудвайте и стаи за спане, че родителите може да са в командировка по европейски проекти! Иначе това става в административната сграда на Общината! Като поодраснат отзад е сексшопът! Приятен ден Умници!

баба куна

28.05.2017, 18:30 часа
Помирска работа! Не стига, че като държавни служители имат редица привилегии ами и занималня си направиха. Ние останалите, който не сме богоизбрани и не работим за държавни институции, ще си плащаме като попове да ни гледат децата... Срам сте, общинари, истински срам за хубавия и град!!!!!!!!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha