Сложиха на тезгяха голяма административна сграда в Монтанско

Сложиха на тезгяха голяма административна сграда в Монтанско Частен съдебен изпълнител сложи на тезгяха голяма административна сграда, магазин и двора, в който са разположени в Монтанско, научи BulNews.bg. Търговският имот е собственост на Йордан Плещийски от Вълчедръм, който е затънал в дългове към банкова институция.
Това ще е вторият опит на съдебният изпълнител да продаде сградата, магазина и земята, която е с площ от 2 281 кв. метра. Двуетажната монолитна сграда пък е с разгъната площ от 1 532 кв. метра, а магазинът за хранителни стоки - 88 кв. метра.
Всеки един от обектите е обявен за разпродаване самостоятелно.
Първи в списъка е големият стопански двор, в южния край на който са изградени двуетажната монолитна административна сграда и магазинът за хранителни стоки. Цената за наддаването стартира от 3 200 лева без ДДС.
Вторият обект е административната сграда, построена през 1970-та година. Тя е с площ от 766 кв. метра с монолитна стоманобетонна конструкция. Фасадата й е гладка мазилка оформена с цокъл, пояснява частният съдебен изпълнител, като допълва че голяма част от помещенията в сградата са наводнени от течове. Покривът на сградата е протекъл, като на доста места в сградата мазилката е паднала. Подовата настилка, която е била мозайка и дюшеме е извадена, а стените са боядисани с латекс и е оформен цокъл от блажна боя, който е разрушен. От стените е изтръгната и ел. инсталацията, като липсва както вътрешна, така и външна дограма. Буквално цялата сграда е пред разпадане, което е и причината да няма кой да я купи. Цената за нея обаче е 12 000 лева без ДДС.
Третият обект, който се продава е масивната сграда за търговия, която е с плосък покрив и хидроизолация. Фасадата й е с гладка мазилка, като е оформен достъп до остъклено с метална дограма входно помещение. На места стъклата на магазина са счупени и липсват. Цената, от която започва наддаването е 2 800 лева без ДДС.
Началната цена за целия имот със сградите на него е 18 000 лева без ДДС. На практика се оказва, че най-изгодната покупка в случая е стопанския двор. Търгът ще се проведе на 10 февруари от 13.30 часа в сградата на районния съд в Лом.   
17.01.2017, 08:22 часа
2764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha