Врачани отличени в класация на Forbes

Врачани отличени в класация на Forbes Врачани са отличени в престижната класация Forbes Европа “30 под 30” след селекция сред повече от хиляда онлайн номинации и чрез проучване на екип от репортери на Forbes от цяла Европа.  Това са победителтие Победителите в социално отговорната инициатива на „Нова Броудкастинг Груп“ - ПРОМЯНАТА за 2014/2015 – „Враца софтуер общество". 
Емилиян Кадийски (29 годишен), Теодор Константинов (23 годишен), и техния колега Илиян Димов (29 годишен), основават "Враца Софтуер Общество" през 2014 г. с мисията да създадат ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование да даде възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена работа в родния си град.
За целта вече трета поредна година те организират безплатна 9-месечна обучителна програма по програмиране, ИТ събития и работят с местни училища.
“Радваме се, че получаваме подобно международно признание и сме благодарни на ПРОМЯНАТА, че първи повярваха в нас през 2014 година! Щастливи сме, че успяваме да въвлечем повече хора в дейностите ни. Тази година за безплатните ни курсове има много и добри кандидати - над 130 човека. В същото време в началото на 2017 година вече 14 човека, преминали успешно нашите курсове, работят като програмисти във Враца. Чувстваме, че сме на прав път!”, споделя Емилиян Кадийски.
Това не е първата награда за "Враца Софтуер Общество" и техния млад и мотивиран екип.
През 2016 година Теодор Константинов попада в селекцията на Forbes “30 под 30” за България в категория “Образование”. Емилиян Кадийски, който е алумни на “Заедно в час”, е отличен в същата селекция през 2014 г, а през 2016 г. той е сред тримата учители от България, номинирани в конкурса за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017.
Емилиян Кадийски е сред тримата учители от България, номинирани в конкурса за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017
Същевременно „Враца софтуер общество” печелят първа награда и в категория "Образование" на годишните награди на БАИТ за 2015 г., а през 2016 година получават финансиране по програмата Google RISE Awards, за да продължат с провеждането на курсове.
В тазгодишното издание на класацията бяха отличени още четирима млади таланти:
Александър Найденов – 26 г., категория „Социално предприемачество“
Александър е съосновател на PaperHive – онлайн платформа, която улеснява сътрудничеството между изследователите и работата им върху научни текстове.
Константин Рангелов – 25 г., категория „Индустрия“
Константин е съосновател на Dronamics, която разработва автоматизирани въздушни дронове за пренос на товари.
Макс Пирски – 27 г., категория „Изкуство“
Макс е графичен дизайнер. Работил е по проекти на компании като Nike, American Greetings и Cirrus Owners & Pilots Association.
Роси Митова – 29 г., категория „Социално предприемачество“
Роси е създател на Farmhopping – онлайн платформа за продажба на продукти от малки български ферми до крайни клиенти.
 
17.01.2017, 09:55 часа
2021 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha