От последните минути: Автовоз с нови коли се катурна в канавка на обхода на Враца

От последните минути: Автовоз с нови коли се катурна в канавка на обхода на Враца Автовоз, натоварен с чисто нови лъскави коли, е поредната жертва на обходния път на Враца, видя първо репортер на информационна агенция BulNews.bg. Без да претендираме за точност, това е 115-ата катастрофа на съоръжението, добило популярност като „Проклятието на АПИ“.
Инцидентът е станал към 9 часа тази сутрин на кръговото кръстовище на околовръстното. Автовозът с унгарска регистрация се е движел в посока от Монтана към София. При навлизането в кръстовището обаче тежката машина се е поднесла и шофьорът не е могъл да овладее управлението. Платформата, на която са натоварени 8 автомобила, се катурнала в канавката край шосето.
Унгарецът разказа пред наш репортер, че причината за произшествието е усложнената зимна обстановка. На пътя е имало бабуни от сняг, които не са били добре почистени.
В момента на мястото на катастрофата има полиция, която регулира трафика. Движението се осъществява пропускателно, като на моменти потокът от коли се спира, докато служители на агенция „Пътна инфраструктура“ умуват как да изтеглят автовоза от канавката. Товарът на платформата е изключително тежък и ще се наложи използването на специализирана техника.
Не се знае докога ще продължи акцията за изтеглянето на автовоза. Съветваме шофьорите да преминават през и без това проблемния участък с повишено внимание. 
17.01.2017, 09:55 часа
24031 8
Коментари

maika ti

28.05.2017, 18:30 часа
taka 4istat vsqka zima da gu nabie6 na maika i negodna a ina4e snegorinite sedat gore na 4ere6a i pederasite si piq vinoto v furgona ama 4e xorata patuvam boli gi kur nema takava pederaska darjava nikade

Данчо

28.05.2017, 18:30 часа
Българинът е свикна все някой друг да му е виновен.На крива ракета космоса и пречи.Ако шофьорите бъдат малко по-дисциплинирани и внимателни инцидентите като този ще намалеят,вместо да ми кара с 50,60 км/ч карай с 20 30.Още повече щом е идвал от Монтана няма как човек да не забележи специалната маркировка през която като минеш и все едно има земетресение,тази маркировка не е сложена просто ей така.Аз всеки ден минавам от там пък пази боже няма такива инциденти.

Трудовакъ

28.05.2017, 18:30 часа
Това кръгово е връх на тъпотията, бездарието и некадърността в областта на инфраструктурното проектиране. Хиляди пъти се писа по форумите, че кръстовище тип кръгово движение е елемент от урбанизираната среда, не може в полето, насред нищото, да "треснеш" такова безумие! Кръстовището трябваше да бъде качествено проектирано и изпълнено на две нива, вместо като кръгово движение. Но така е по - евтинко, по лесно се гепят парите, демек да се открадне от данъкоплатците. Но тава е само един от проблемите. По нататък, в посока Монтана, пак насред нищото някой е изградил ж.п. прелез, вместо надлез или подлез. Така, скъсвайки си нервите на кръговото, в гъстата мъгла внезапно ти се изпречва бариера на прелез, и то на първокласен път, където това би трябвало да е изключение, но не би...

m

28.05.2017, 18:30 часа
Кръговото е на АПИ , а не на Общината!!! И не го откриха Лили и Бойко, а по време на правителството на Орешарскиииии! Толкова ли сте безпаметни?!

инженер по пътно с-во

28.05.2017, 18:30 часа
Освен всички кусури на кръстовището за голямо съжаление настилката на обходния път пропада.Вече са се образували макър и малко забележими коловози.За тази болка лек няма-причината е слаба основа.Каквото и ще да се прави догодина или следващата година пропадането ще продължава дотогава,докато пътя не се направи с нова стабилна основа.Да припомнил, че изпълнител е една прехвалена фирма на име ТРЕИС.Нека Лили и Бойко да се покажат и да ни кажат какви успехи са завоювали.Питам се къде е нашия кмет и защо не предприема никакви мерки,докато пътя е още в гаранционен срок.

1528

28.05.2017, 18:30 часа
Бих взел един от тези автомобили на половината пари, все пак са след инцидент.. цената пада. АХХАХАХА

ОПИ

28.05.2017, 18:30 часа
Кръговото до го направят квадратно кръстовище и няма да има повече катастрофи.

Venko

28.05.2017, 18:30 часа
Само обикновено кръстовище, преправяне на това "чудо на пътните съоръжения" и монтиране на светофари. После викайте дебелото Лили и Боко да ръфнат лентата, като членове на новия МС след изборите и си глейте кефа.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha